Jak vytvarovat knedlík. Stačí správně použít fresh fólii
Vídeňský nebo karlovarský knedlík vyžadují nějakou formu, která mu dá tvar a podrží hmotu, aby byla kompaktní. Známe jednoduchou vychytávku, jak toho dosáhnout. Připravíme si směs na knedlík a prkénko s potravinářskou fresh fólií. Hmotu vyrovnáme v řádku na fólii, rukama upravíme do válečku.
Výsledkem je pěkný tvar knedlíku
Pak fólií opatrně několikrát obalíme budoucí knedlík, abychom získali více vrstev fólie a pěkný tvar knedlíku. Odřízneme fólii od zásobníku a postupně utáhneme jako bonbon. Založíme konce fólie dospod. Knedlík vaříme ve fólii podle zvyklostí nebo pokynů v receptu. Po uvaření fólii rozřízneme nebo rozstřihneme, knedlík vybalíme a nakrájíme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Focaccia s čerstvými rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Pikantní vepřová směs s brambory a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Banana bread nebo-li banánový chlebík
Přidáno před 4 hodinami
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami
Přidáno před 7 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Knedlík jedině z ubrousku: Uvařte si slavný Pálffyho knedlík podle receptu od „Sandtnerky“
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
V Praze si můžete sami natočit „zmrzku“. Nás vyšel plný kelímek zhruba na dvě stovky a takhle to probíhalo
Komentáře