Jak zavařit jádra vlašských ořechů? Vyzkoušejte jednoduchý recept a budete je mít stále po ruce
Vyloupaná a dobře vysušená jádra vlašských ořechů někdy skladujeme volně ve sklenici. Může se ale stát, že když je budeme potřebovat, zjistíme, že se do nich dostali škůdci, nebo je v nich dokonce plíseň. A tolik práce vyšlo zbytečně!
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zavařování ořechových jader
Vlašské ořechy jsou velmi hodnotnou domácí surovinou, která najde uplatnění ve sladké i slané kuchyni. Pokud si s rodinou najdeme čas na jejich vylupování, zvolíme i spolehlivou metodu skladování jader.
- Vyloupaná jádra musí být dobře vysušená. Nasypeme je do vypařených suchých sklenic a zavíčkujeme. Dobře se pracuje se šroubovacími víčky. Na ořechy si vždy koupíme víčka nová.
- Uzavřené sklenice vložíme do zavařovacího hrnce tak, aby byly do poloviny ponořené ve vodě.
- Sterilujeme je ještě 10 minut od bodu varu, aby víčko dobře chytilo.
- Zavařené ořechy vydrží i dva roky, aniž by přišly o výbornou chuť a vůni.
- Do sklenice o objemu 0,7 litru naskládáme 30–33 dkg jader. Menší jádra jsou skladnější.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 13 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zavářet v obyčejném hrnci. Jednoduché zaváření zvládnou snadno i začátečníci. Potřebujeme jen hrnec a utěrku
Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
Jak otevřít šroubovací víčko. Zavařovací sklenice s marmeládou či kompotem nebývá vždy snadné otevřít. Pomůže několik rad
Komentáře
19. 11. 2023 18:58
17. 11. 2022 21:09