Někdy potřebujeme zbavit vepřový bok kůže. Zvládnou to i začátečníci, pomůže jednoduchý návod
Vepřový bok se obvykle prodává s kůží a kostmi. Kosti jsou zbytky žeber a jdou ostrým nožem dobře odříznout od masa. Využijeme je na vývar.
Někdo nechce nebo nemá rád kůži. Připomínáme, že v kůži se nachází přírodní kolagen, který funguje jako výživa pro naše klouby, vazy, vlasy, pleť atd. Kůži můžeme odstranit z celého kusu masa nebo z jednotlivých plátků. Z plátků je to snadnější, ale krájet plátky z bůčku, který je i s kůží vyžaduje velmi ostrý nůž a zručnost řezníka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zbavit vepřový bok kůže
Kůži z kusu bůčku lze odstranit poměrně snadno.
- Položíme kus masa kůží nahoru a vodorovně na některém okraji kůži nožem oddělíme od masa.
- Pak maso otočíme kůží dolů a nožem s ostřím otočeným směrem dolů ke kůži postupně kůži odřezáváme.
- Kůže můžeme shromažďovat v mrazničce a později použít k přípravě sulcu, tlačenky, vepřové konzervy apod.
- Pak můžeme bůček krájet na plátky nebo kostky, a použít třeba na segedínský guláš.
Bůček bez kůže se nám hodí i na recept Obrácené řízky z bůčku. S přípravou nám pomůže názorné video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Herečka Jennifer Lopez připravuje na Vánoce pomalu pečenou vepřovou plec marinovanou ve speciální směsi koření
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře