Kdy je velikonoční beránek správně propečený? Stačí jej otestovat špejlí
Beránek je jeden z hlavních symbolů Velikonoc. Obvykle se peče na velikonoční neděli a v mnoha domácnostech nemůže chybět na svátečním stole. Beránka můžeme různě dozdobit sněhem a čokoládou, nebo jen pocukrovat.
Velikonočního beránka pečeme z třeného, šlehačkového, piškotového nebo tvarohového těsta. Velmi často jej zdobíme sněhem, který vytvoří typické beraní kudrlinky, místo očí vkládáme rozinky či hřebíček a kolem krku vážeme červenou mašličku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak poznat propečeného beránka?
Jakmile máme beránka uloženého v troubě, kde se tiše peče, je třeba dodržet stanovenou teplotu pro pečení podle daného receptu. Stejně tak bychom měli dodržet přibližnou dobu pečení, která se pohybuje většinou kolem jedné hodiny. Správně propečeného beránka můžeme poznat jednoduše těmito způsoby:
- Vezmeme si dřevěnou špejli, kterou zapíchneme do nejvyššího místa beránka. Pokud se nám na špejli nelepí žádné těsto, beránek je propečený.
- Upečený beránek na povrchu zezlátne a začne se oddělovat po stranách od vymazané formy.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit bílkovou ledovou polevu. Hodí se ke zdobení moučníků, velikonočního beránka i různých řezů
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře