Kuřecí řízek může mít i výraznou chuť: Poradíme vám, jak ho před obalováním upravit
Kuřecí maso pochází z mláďat kura domácího. Pro své bílé maso, které je jemné a dobře stravitelné, přitom má neutrální chuť, z něj můžeme připravit nejen dětské nebo dietní pokrmy, ale také pikantní minutky.
Smažené kuřecí řízky z prsou a ze stehen určitému počtu lidí nechutnají pro svou nevýraznou chuť masa nebo naopak pro výrazné aroma drůbeže. Poradíme vám, jak plátky masa těsně před obalováním upravit, aby byly chutné a voňavé.
Jak zvýraznit chuť kuřecího řízku
Maso nakrájíme na plátky, případně vykostíme:
- Plátky posypeme nebo je obalíme v grilovacím koření, které nahradí i sůl, česnek, bylinky nebo papriku. Necháme chvíli odležet.
- Maso obalujeme v klasickém trojobalu a smažíme na tuku. Před podáváním zdobíme plátkem citrónu pro osvěžení chuti.
Pokud na přípravu řízků nespěcháme a vyhýbáme se tuku, můžeme vyzkoušet jejich naložení do pikantní marinády a upečení v troubě:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 20 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí řízek může mít i výraznou chuť: Poradíme vám, jak ho před obalováním upravit
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Trojobal na obalování řízků: Geniálně jednoduchá klasika je svou chutí nepřekonatelná
Komentáře