Jak připravit petrželové pesto. Skvěle se hodí k dochucení těstovin, masa či grilovaných pochoutek
Velkou úrodu petrželky můžeme různými způsoby uchovat pro pozdější využití. Jedním z nich je umíchat pesto, velmi obdobně jako známější pesto z bazalky či z medvědího česneku. Poradíme vám, jak na to.
Petrželové pesto využijete spolu s nastrouhaným sýrem k dochucení těstovin nebo si ho můžete mazat na topinku či bagetu. Své uplatnění najde i při dochucování grilovaných pochoutek a masa. Přidávejte ho také do zapékaných pokrmů, pomazánek a hlavních jídel.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit petrželové pesto
Postup jeho výroby je zcela jednoduchý:
- Petrželovou nať nadrobno nakrájejte nebo umixujte, promíchejte s česnekem a olivovým olejem, případně s oříšky či parmezánem.
- Vzniklou směs ukládejte do malých skleniček a zakápněte ještě olivovým olejem.
- Pesto skladujte v chladu v lednici a po otevření brzy spotřebujte.
- Tip 1: Když trochu odeberete, vždy směs znovu zakápněte olejem.
- Tip 2: Pesto s parmezánem má kratší trvanlivost, proto pokud si ho přejete uchovat déle, sýr vynechejte.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 3 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 3 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 6 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 6 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 9 hodinami
Komentáře