Polévková směs připravená na tuku byla hitem našich babiček. Připravíme ji podle oblíbeného receptu
Skvělé domácí směsi na dochucování polévek získáme různými způsoby. Nejoblíbenější z nich jsou sušení, nakládání do soli nebo úprava na tuku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit zeleninu na tuku
Tento způsob uložení zeleniny si pamatujeme nejspíš od našich babiček. Směs zeleniny zvolíme podle svých možností, pro inspiraci nabízíme oblíbený recept:
- Připravíme si 200 g mrkve, 300 g celeru + 20 g celerové natě, 100 g petržele (kořenu) + 20 g petrželové natě, 100 g kedlubny nebo květáku či kapusty, 100 g cibule, 20–30 g soli, 200 g 100% tuku.
- Zeleninu pomeleme nebo nastrouháme na elektrickém přístroji (robotu).
- Zeleninu dusíme 30 minut na tuku.
- Ještě horkou směs natlačíme do vypařených skleniček tak, aby mezi vrstvami nezůstal vzduch.
- Povrch ještě zalijeme tukem, ve kterém jsme zeleninu dusili.
- Skleničky uzavřeme, nesterilujeme, pouze uložíme na chladné suché místo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 57 minutami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Komentáře