Šlehačkové polštářky s jahodami připravíte podle videonávodu. Jsou dokonalé
Dezert jako ze špičkové cukrárny? Dokonale vypadá, skvěle chutná a připravíte ho jednoduše a snadno doma. Šlehačkové polštářky z listového těsta s čerstvými jahodami jsou velmi rychlé, jednoduché a výsledek vás určitě mile překvapí.
Listové těsto je skvělý pomocník, díky kterému můžete jednoduše a snadno vykouzlit dokonalý dezert z pohodlí vašeho domova. Tyto šlehačkové polštářky jsou přímo pastvou pro oči. K jejich přípravě poslouží hotové listové těsto, které po upečení naplníte šlehačkovým krémem a doplníte čerstvými jahodami. Na závěr jen posypete moučkovým cukrem a lahodný dezert bude na světě.
Mohlo by vás zajímat
Příprava šlehačkových polštářků
Na přípravu budete potřebovat: 1 balení listového těsta, 250 ml šlehačky ke šlehání, 5-6 jahod, jahodovou marmeládu, moučkový cukr a vejce k potření.
- Plát listového těsta rozkrájejte na obdélníčky, potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct.
- Po upečení nechte vychladnout.
- Poté pomocí vroubkovaného nože položeného na plocho kousky rozřízněte napůl.
- V míse vyšlehejte šlehačku dotuha.
- Můžete začít plnit: Na spodní díl obdélníku dejte nejprve jahodovou marmeládu.
- Na ni přidejte vyšlehanou šlehačku a na závěr ještě čerstvé jahody.
- Přiklopte horní polovinou korpusu.
- Posypte moučkovým cukrem.
Zkoušeli jste už doma péct z listového těsta? Není to žádná věda, vyzkoušejte třeba tento skvělý tip.
Do komentáře nám dejte vědět, jak vám šlehačkové polštářky chutnaly.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Listové těsto jako ideální surovina: Hodí se k přípravě lahodných a křupavých závinů či koláčů i skvělých minipizz
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře