Jestli vám v lednici po zabíjačce zbývá pár kousků jitrnic, můžete je podle našeho receptu obalit v mouce a osmažit. Přidejte vařené brambory a kysané zelí a chutný oběd je hotový. Když zelí ještě vyšperkujete škvařenou slaninkou, kdo by takovému jídlu odolal?
16 nejlepších receptů na zpracování zabijačkových pochoutek: Necháte se inspirovat?
Při zabíjačce vznikne mnoho pochoutek, které můžeme jíst buď rovnou nebo je můžeme dále zpracovat a vykouzlit z nich chutné pokrmy. Přinášíme přehled těch nejoblíbenějších receptů, které jsou ověřené a mnohokrát vyzkoušené.
Ať už máte zabíjačkové produkty z vlastních zdrojů nebo koupené u řezníka, můžete je zakomponovat do dalších jídel. Vzniknou tím lahodná hlavní jídla, polévky nebo saláty. Nechte se inspirovat a začtěte se do následujících řádků.
Recepty ve výběru
- Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
- Zabíjačkové kynuté knedlíky plněné prejtem, jitrnicí nebo jelitem
- Čočková polévka s jelitem
- Placky se zelím, prejtem a jelítkem
- Obalovaná tlačenka
- Normandská jelítka
- Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka"
- Guláš z tlačenky
- Červená houbová směs s vepřovou tlačenkou
- Karbanátky z prejtu
- Ostřejší salát z kuřecí tlačenky se sušenými rajčaty
- Ovarová polévka s kapustou a knedlíčky z prejtu
- Brambory zapečené s tlačenkou
- Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
- Rýže s tlačenkou
- Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami
1/16
1/16
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Škvarkové bulky
Přidáno před 1 hodinou
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 4 hodinami
Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové knedlíčky s meruňkami obalené v oříšcích
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na slanině, kedlubnové zelí a domácí knedlíky
Přidáno před 17 hodinami
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
16 tipů na štědrovečerní menu: Co se tradičně podává k slavnostní večeři
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Komentáře