Tradiční řecká jídla a oblíbené i méně známé řecké recepty
Chcete-li se na pár chvil přemístit na letní dovolenou, nejjednodušší způsob, jak to udělat, je uvařit si něco řeckého! Přímořský národ si umí užívat života a je mimo jiné známý obrovským požitkářstvím. Není divu; řecká kuchyně se zakládá na čerstvých surovinách, a takové jsou vždy nejlepší.
V řecké kuchyni najdeme hodně ryb a dalších mořských potvor, specialitou jsou například sušené chobotnice. K rybám se často jedí svěží saláty z rajčat a kozího sýra. Právě kozí, ale také skopové maso patří k nejvyužívanějším druhům v řecké kuchyni. Slavnou pochoutkou původem z Řecka jsou tzatziki: svěží jogurtový dip s okurkou a bylinkami, který může sloužit jako zálivka, ale rovněž je možné namáčet do něj různé placky, kterými se Řekové rovněž rádi krmí.
Související články
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstování bylinek na jednom stanovišti: Rozmarýn a tymián mají rádi slunečné aranžmá, v polostínu se daří majoránce nebo kerblíku
Retro okénko: Klasické jednohubky se salámem, sýrem i okurkou frčí pořád. Tyhle druhy patří mezi nejoblíbenější
Cuketové bramboráky: Jak na ně, aby byly uvnitř vláčné a na povrchu křupavé