Buši červená řepa
Suroviny
Porce: Dle mn.řepy a způsobu úpravy.
Nutriční hodnoty
Energie | 4 125 kJ / 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,50 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,69 g |
Sůl | 31,50 g |
Sacharidy | 207,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dělá se se zelím, křenem, pepřem, bobkovým listem. Kompot, ale i za syrova jako salát. Je to supr zelenina a neuvěřitelně zdravá. Je nutné u někoho překonat odpor k tomu zajímavému aróma. Po dojedení kompotu, není-li šťáva zkalena nějakými zbytky, je vynikající s citrónem a ledem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 3. 2010 10:47
Vašíku,velký dík,myslela jsem,že to je tak,ale to víš,chtěla jsem mít jistotu od autoravypapá to fakt svěle,hnedle se do toho pustím
31. 3. 2010 10:44
Tak vidíš REBEKO. Jednou blbbneš a blbneš pořád. Člověk se má držet ustáleného a já jako technik nechytračít a psát 1 litr , nebo 1 dcl, nebo ml = mililitry, které se používají nejvíce , stejně jako g = gramy . 1 kg= 1000 g 1 dkg 10g. Já dnes všechno i mléko vodu atd. vážím .
31. 3. 2010 10:03
Těm variantám A a B jsem rozumnělaale pořád si myslím,že tam je-nebo není-chybkaPřece,jak píšeš,0,4dcl se rovná 4 centilitrům a to by bylo málo,neNechtěl jsi napsat 0,4litru..já jenom,ať něco nezvrtám,řepu totiž zbožňujudíky a nezlob se,že furt otravuju
31. 3. 2010 09:59
Vracím se ještě k těm octům a množství. U nás se vždy používal náš běžnej ocet, který je 8% (kvasný, z lihu a pálenek a ovoce), Někdy si nese svou typickou chuť, trochu drsnou apod.
Jedenkrát jse narazil v jednom obchodě v Rakousku na ocet, a jak musím hned něco ochutnat,také proto,že cene nebyla až tak veliká a zamlouval se mi i 5.litrový kanistřík.Po ochutnání jsme zjistili, že je , abych to moc nepřehnal, velice chutný a hodí se do salátů a u nás zvláště na salám s cibulí nebo tlačenku, nebo sulc. Protože jsem tam jezdil velice často i služebně, tak jsem ho začal vozit pravidelně, A jak jsem ukecanej, tak jsem ocet chválil kde komu a každý chtěl ochutnat. Já nejsem hamoun a tak každému ten litřík naliL ALE ĎASA.Kdo ochutnal a chtěl ho stále a já vozil víc a víc, až do doby než jsem šel do důchodu. Dnes mi vozí jámoš a jeho paní si ze mne dělá legraci, že se snad v octu koupu. TO je minulost i přítomnost. Ocet je pouze 5% - málo agresivní a jak říkám - LAHODNÝ. Na salám, tlačenku , sulc apod. se nemusí ředit a pusu vám nekroutí. Smůla je pouze v tom, že ani v Rakousku není ve všech obchodech kmání, někdy dojde a tak vozím náhradní téměř stejný. Ten prvý je ŽLUTÁ NÁLEPKA ten druhý je ZELENÁ VINĚTA. Jsou v demižónech na 5.litů. Když ho uvidíte, budete li ho tam někde vidět, KUPTE - nebudete litovat.Obr. bude v DISKUZI.
Jedenkrát jse narazil v jednom obchodě v Rakousku na ocet, a jak musím hned něco ochutnat,také proto,že cene nebyla až tak veliká a zamlouval se mi i 5.litrový kanistřík.Po ochutnání jsme zjistili, že je , abych to moc nepřehnal, velice chutný a hodí se do salátů a u nás zvláště na salám s cibulí nebo tlačenku, nebo sulc. Protože jsem tam jezdil velice často i služebně, tak jsem ho začal vozit pravidelně, A jak jsem ukecanej, tak jsem ocet chválil kde komu a každý chtěl ochutnat. Já nejsem hamoun a tak každému ten litřík naliL ALE ĎASA.Kdo ochutnal a chtěl ho stále a já vozil víc a víc, až do doby než jsem šel do důchodu. Dnes mi vozí jámoš a jeho paní si ze mne dělá legraci, že se snad v octu koupu. TO je minulost i přítomnost. Ocet je pouze 5% - málo agresivní a jak říkám - LAHODNÝ. Na salám, tlačenku , sulc apod. se nemusí ředit a pusu vám nekroutí. Smůla je pouze v tom, že ani v Rakousku není ve všech obchodech kmání, někdy dojde a tak vozím náhradní téměř stejný. Ten prvý je ŽLUTÁ NÁLEPKA ten druhý je ZELENÁ VINĚTA. Jsou v demižónech na 5.litů. Když ho uvidíte, budete li ho tam někde vidět, KUPTE - nebudete litovat.Obr. bude v DISKUZI.
30. 3. 2010 17:58
Rebelko-Recept doopraven , aby byl přehlednější a zejtra se ještě vrátím a dovysvětlím.Opravdu mohl vypadat zmateně. Promiň. Václav
30. 3. 2010 15:10
Děláme taky takto a je hlavně skvělé, že se nemusí sterilovat, takže vitamínky hezky zůstanou, kde mají být
30. 3. 2010 14:22
vyzkoušíme u nás
30. 3. 2010 14:10
Dělám podobně, to nemá chybu.Dobře popsaný recept.Řepu máme rádi+8
30. 3. 2010 11:56
Tento recept také chválím, posílám 7. bodík a přidávám se k Vinstrovi, že chemii do domácího zavařování ne. Já kromě křenu přidávám do každé skleničky ještě stroužek česneku a ještě se mi nestalo, že by se něco zkazilo. A jestli můžu přidat svoji jednu radu, opravdu vyzkoušenou, tak okurky i zeleninu zalévám horkým nálevem nebo vodou a zavařuji vždy 5 minut při 100 stupních. Poradila mi to kamarádka ze Znojma, která má okurky krásně křupavé, pro kamarádky ze Slovenska chrumkavé, po vyndání je dáváme víčky dolů a tak je máme do rána a spokojenost sama.
30. 3. 2010 11:29
Dělám stejnou s anýzem a fenyklem mohu potvrdit je výborná přípravek proti kvašení nedávám, ale řepa by měla být v nálevu potopená.Jo ještě k ní přidávám kousek křenu aď to má říz...
30. 3. 2010 11:20
Vašku,prosím tě..dívala jsem se znovu a pořádně..toho octu a vody:0,4decine 0,4litruSe picnu..tak a jsem v .......
30. 3. 2010 11:14
Řepu máme rádi+5
30. 3. 2010 10:50
Presne ako písala Rebeka-tiež som sa prvý krát dozvedela presné pomery a postup,repu pestujem a už dlho zaváram,ale ten nálev sa mi nezdal moc dobrýRaz doniesol výbornú repu jeden známy,ale tiež mi nevedel povedať presne koľko tam dal cukru,octu..atd.Vašku,ukladám a vyskúšamLen ja som repu vždy aj sterilizovala...keď je tam ten prípravok proti kvaseniu,asi sa nemusí
30. 3. 2010 10:43
Vašku - řepu miluju, ale bohužel jsem doma sama. +
30. 3. 2010 10:34
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Mňamka
Přidáno před 2 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 2 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 9 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Katův šleh
AnulkaB uvařila před 13 minutami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Marcela0123 uvařila před 14 minutami
Pečené plněné papriky
Marcela0123 uvařila před 18 minutami
Výborné lasagne
aknelkad uvařila před 24 minutami
Libečková polévka
JanaDordov uvařila před 46 minutami
Chutné vafle
mikii uvařila před 52 minutami
Čočka na kyselo (bez mouky)
projach uvařila před 1 hodinou
Kapustové závitky s masem a sýrem
Anairam uvařila před 1 hodinou
Zapečené špagety se sýrem
PikiMilous uvařil před 1 hodinou
Smetanovo-malinový pohár
Lennulinka uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně vařit červenou řepu. Názorné video ukáže, jak postupovat, aby z řepy zbytečně nevytékala šťáva
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: kompot z červené řepy zavařování červené řepy červená řepa kompot červená řepa s fenyklem zavařování červené řepy s fenyklem druhy červené řepy červená řepa s anýzem kompot cervena repa červená řepa zavařování kompot z repy recept na kompot z červené řepy kompot s červené řepy červená řepa recepty zavařování červená řepa druhy kompot z červené řepy recept recept na zavarovani repy červená řepa zavařujeme zavařování červené řepy s anýzem červena řepa kompot recept červená řepa
Suroviny: řepa červená, ocet, voda, sůl, cukr, anýz, fenykl, konzervační přípravek proti kvašení, kyselina citronová
Buši červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08mN
17 názorů