Griliášové trubičky
Pojem "griliáš" pochází z Francie. Je to směs pražených ořechů a zkaramelizovaného cukru. Trubičky z něj patří mezi pracnější, ale rychle je nacvičíte. Ještě horké je natáčíme na kovové trubičky, poléváme čokoládou a po zaschnutí plníme krémem.
Suroviny pro 60 kusů
60kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 351 kJ / 1 996 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,55 g |
Tuky | 110,83 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 265 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 202,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky a cukr vyšleháme do tuhého sněhu, do něj pak vmícháme mleté ořechy. Přidáme vodu a mouku a ještě dobře vyšleháme.
Krok 2: Na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech tvoříme z těsta tenká kolečka asi 7 cm v průměru a v tloušťce 1-1,5 mm. Tenké tak, aby plech prosvítal.
Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 7 minut do světle červena. Musí být dobře zkaramelizované.
Krok 4: Otevřeme troubu a po jednom kolečku špachtlí vyndáváme a ihned natáčíme na kovovou/dřevěnou trubičku.
Krok 5: Spoj dobře přitiskneme. Pozor, již zchladlé natočit nejdou.
Krok 6: Studené trubičky potřeme celé, nebo jen částečně, čokoládovou polevou, aby se nerozvinuly. Takto připravené vydrží v chladu a suchu dlouho.
Krok 7: Po zaschnutí polevy plníme jakýmkoliv čokoládovým krémem nebo šlehačkou a necháme 2-3 hodiny odležet v chladu.
Zveřejněno 10. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Griliášové trubičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gprZ
Moje poznámka
Griliášové trubičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gprZ
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 2 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 31 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 46 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Tématické fráze:
trubicky recept,
griliášové vlnky,
griliášové trubičky s krémem recept,
trubičky se šlehačkou,
griliášové rohlíčky,
vlnky griliášové,
grilášové trubičky,
griliašove oplatky,
trubičky,
griliašové tyčinky,
gryliasove trubičky,
griliašove ořechy,
recept trubičky,
recept na trubičky,
griliašove trubičky nepečene,
grilijasove trubicky,
griliasove kulicky,
světlé trubičky,
domácí griliášové trubičky,
grliášové trubičky
Suroviny:
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
bílek,
voda,
mouka hladká,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (21)