Výborné lasagne
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to. Skvělý pokrm je dobrou volbou i k nedělnímu obědu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 859 kJ / 3 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,92 g |
Tuky | 67,72 g |
Vláknina | 22,16 g |
Cholesterol | 478 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 441,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od skvělého kuchaře a kamaráda Vlastíka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2015 21:18
Hanka: keď budete robiť lasagne - na plech dávam bešamel - naozaj z mlieka sa robí... a dám na bešamel cesto nepredvarené , potom dávam masovú - parad. zmes, cesto, bešamel,cesto, masová om,cesto --kým neminiete cesto aj masovú zmes aj bešamel ...posledná vrstva je masová zmes a na to dáme bešamel a strúhaný syr - a takto to na plechu nechám odpočívať asi 3/4 hod. - ak sa Vám cesto trocha zvlní a zapichnete vidličku a je mäkké cesto /ako keby bolo uvarené- dám piecť do vyhriatej rúry asi na 180 C - 3/4 hod -každý podľa svojej rúry/nakoľko máme radi syr - ak mám viac tak dávam aj na masovú zmes - ale nemusí byť/ do masovej zmesi - na cibuľku dávať maso, pridávam cesnak podľa chuti, č. korenie, soľ a pridávam trocha oregana - samozrejme môžete pridať aj korenie podľa seba, Ja dávam mleté čili- dávam paradajkový pretlak - prípadne môžete si pridať aj konzervu z paradajok ..nie kečup...naozaj Taliani ho nepoužívajú ani tu ani na pizzu.... takéto lasagne - zatiaľ chutili u nás mnohým z rodiny a známym
prajem Vám aby sa podarili a boli ste s nimi spokojná, 500 g cesta v sur. stave a 500 g masa - robím bešamel z 1,25 l mlieka + 80 g masla a 80 g muky - biele korenie, soľ a mušk. orech - to to je dávka na veľký plech.....
prajem Vám aby sa podarili a boli ste s nimi spokojná, 500 g cesta v sur. stave a 500 g masa - robím bešamel z 1,25 l mlieka + 80 g masla a 80 g muky - biele korenie, soľ a mušk. orech - to to je dávka na veľký plech.....
9. 4. 2015 21:36
Jsou naprosto výborné!
26. 2. 2015 13:03
pořád se na ně chystám,tak snad už to vyzkouším,ještě jsem je nikdy nedělala
13. 11. 2014 15:35
Luxus
28. 10. 2014 15:22
Včerejší večeře ... a moc jsme si pochutnali.
25. 1. 2014 14:38
Moc děkuji za skvělý recept. Všichni jsme se oblizovali a už jiné nedělám
11. 11. 2013 19:49
Hanka: Myslím, že mäsová zmes, alebo omáčka, bešamel musia byť dosť riedke a dostatok. Ja keď robím lasagne, nepredváram ich. Navrstvím, nechám stáť aj hodinu (pláty sa začnú nacucávať), až potom dám do rúry a pečiem pomaly - dlho - asi 40 minút, 180 stupňov, alebo ak pichneš do cestovín a zbadáš, že sú mäkké. Najprv pod alobalom, až ku koncu odkryjem, aby sa syr nepripálil, len roztopil na povrchu.
11. 11. 2013 18:45
Hanka:Možná to nebude o bešamelu, ale můžete mít sušší tu masovou směs a má pak málo šťávy na to, aby se v ní těstoviny uvařily. Jinak nevím, jak by to bylo možné, nikdy se mi to nestalo
11. 11. 2013 18:42
Milá Leni, můžete mi poradit?..... už jsem je sice zkoušela (jiný recept), ale bohužel se nepovedly. Koupila jsem lasagne od Panzani, nepředvařila.... a byly tvrdé, i když bešamelu jsem tam měla dle mého dost. Při kolika °C pečete? A bešamelu )omáčky tam máte hodně, že skoro "plavou"? Pžedem děkuji za radu pro začátečníka.....
27. 9. 2013 12:03
O masove smesi se vyjadrovat nebudu, bylo by to hrozne dluohe. Co se tyce besamelu pravdu nemate, neb se opravdu dela z mleka. Tedy ten na lasagne. Ze smetany bude fantasticky, ale na lasagne, alespon v Italii, se pouziva zasadne mleko.
27. 9. 2013 11:38
Recept máš sice pěknej ale svému kamarádovi "kuchařovi" prosím vzkaž, že bešamel se dělá v zásadě ze smetany a kečup asi taky nebude to pravé ořechové ;) .. namísto kečupu se používá protlak + dochucení cukrem. K té plechovce rajčat už se samozřejmě vyjadřovat ani nebudu, protože kdykoliv můžu přeci použít rajčata čerstvé, spařené a oloupané + namísto gril koření bych určitě spíš použil koření na mletá masa, které maso vychutí o dost více
1. 8. 2013 19:21
Dnes jsem je dělala.Jsou vynikající.
26. 3. 2013 11:50
Výborný recept Lasagne jsem dělala už několikrát a pokaždé sklidily velký úspěch
19. 3. 2013 13:10
nedávám předvařit...
19. 3. 2013 12:56
Dáváte lasagne předvařit?Mám od panzani koupené..díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 13 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 17 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 2 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 4 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 6 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 6 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?
Jak umlít maso doma? Máme pro vás pár tipů, abyste to hravě zvládli
Jídelní rozmary slavných: John Travolta rád a dobře vaří, miluje italské lasagne s masovou omáčkou a americký hovězí burger
Další recepty
Tématické fráze: lasagne lasagne recept recept lasagne bešamel na lasagne recept na lasagne besamel na lasagne recept lasagne bolognese bešamel na lasaně tradiční recepty na lasagne nejlepší lasagne lasaně lazaně recept na lazaně výborné lazaně recept lasaně recept top recepty lasagne bešamel lasagne lasagne recepty lasagne se smetanou nejlepsi lasaně
Suroviny: těstoviny lasagne, cibule, česnek, maso hovězí mleté, olej, bazalka čerstvá, koření grilovací, sůl, pepř mletý, kečup sladký, rajče loupané, máslo, mouka hladká, mléko, ořech muškátový, sůl, sýr tvrdý
Výborné lasagne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng6l
100 názorů