Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2010 13:19
yanull děkuju za odpověď. Mě to moc láká vyzkoušet, ale vzhledem k tomu, že bych švestky musela kupovat, tak bych to nerada zkazila. Jestli natrefím na nějakou " výhodnou koupi ", tak to vyzkouším
29. 7. 2010 13:15
Maris, také jsem o tom uvažovala, ale pak jsem si říkala, že právě v té troubě se udělaá ta voňavá chuť, kdy se cukr rozpeče na karamel a se švestkami se výborně spojí, doplněno kořením v tuto dobrůtku. Kdybych měla švestek jako loni, tak to také v PH zkusím, ale matka příroda mi letos nedopřála experimentovat.
29. 7. 2010 12:59
Yanull, tady bude chuť čistě švestková. Do kupovaných výrobci přidávají jablka a bůh ví co ještě, tak ta chuť je nesrovnatelná.
29. 7. 2010 12:40
Nezkoušel někdo povidla v Pomalém hrnci ? To by mohlo jít skvěle, ne ?
29. 7. 2010 12:40
Přidávám se k těm, co mají s tímto receptem zkušenosti, je to fakt super, kdo máte švestky, určitě vyzkoušejte, u nás také letos nejsou. Recept mám víc jak 10 let od sousedky na zahradě a když se urodí,švestky, jinak povidla nedělám.Skleničky si taky nepamatuju. Já používám různé velikosti.
29. 7. 2010 12:35
Yanullito je odpověď rychlostí bleskuzaslaná a mile mne potěšila. To vypadá že tento víkend bude u nás vaření a pečení a zavařování ve znamení cathlen a yanulli
29. 7. 2010 12:32
Cardanko, oživit moji paměť z vaření povidel z loňska je opravdu nad mé usilí. Ale když tak aspoň trochu projedu svými závity, tak si myslím, že z jedné dávky jsou cca 3-4 skleničky, v jakých se prodává např. moravanka. Ale opravdu je to jen odhad. Snad to některá z děvčat, která je budou vařit, upřesní, za což jim již nyní děkuji.
29. 7. 2010 12:26
Yanullitak do tohoto půjdu nejspíše i já. Asi budu za tupce ale ptám se od konce - čistě jen pro mou představu - přibližně kolik skleniček z tohoto dostanu
Receptík vypadá báječně a 3.tí bodík samozřejmostí ode mne je
Receptík vypadá báječně a 3.tí bodík samozřejmostí ode mne je
29. 7. 2010 11:57
Zdeni, klidně do nich jdi. To se chutí a vůní nedá vůbec porovnat s kupovanými.
29. 7. 2010 11:49
Yanull, já do toho teda půjdu. Recept ukládám a vyzkouším. Jistě bude lepší než kupovaná povidla.
29. 7. 2010 11:34
Jani, nemusíš mít strach, vůbec se to nepřipálí, ani to po troubě nestříká, čehož jsem se bála, že budu mít v troubě časovanou bombu . Ale fakt nic, žádná katastrofa. Já mám pekáč z elektrického sporáku se sklokeramickou deskou, jiný se mi tam nevejde, ale myslím si, že není ze žádného extra zvláštního materiálu. V kachlovém sporáku jsem to nezkoušela, tam si nemůžu nastavit stupně.
29. 7. 2010 11:30
Jani, to si ukládám. U nás jsou povidla hodně populární, hlavně na švestkovou omáčku s uzeným. Máš pravdu, na stromě nejsou, ale já si ta 2 kila klidně koupím, stojí kolem 36 kč, myslím a prubnu to. Díky moc za recept a pokud budu první, kdo vyzkouší, přidám foto. Nepřipaluje se to? Stačí obyčejný pekáč?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 1 hodinou
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Právě bylo uvařeno:
Poctivá květáková polévka
Pavelvan uvařila před 53 minutami
Plněné papriky v zeleninové omáčce v pomalém hrnci
Jaja.27 uvařila před 1 hodinou
Rajská polévka se špeclemi
Ivcatkoo uvařil před 1 hodinou
Tilápie v arašídové omáčce s pak choi, rýží a koriandrem
JanaDr uvařil před 1 hodinou
Salát ze skleněných nudlí s asijskou zeleninou
JanaDr uvařil před 1 hodinou
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Napalsko uvařila před 2 hodinami
Kuřecí krém s medvědím česnekem
AKlacanova uvařila před 2 hodinami
Kefírový koláč
jubull uvařil před 3 hodinami
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů