Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí roláda s červeným zelím

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 375 kJ /
2 002 kcal
Bílkoviny241,40 g
Tuky94,70 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 3,55 g
Sůl8,90 g
Sacharidy42,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Morčacie prsia rozrežeme na veľký plát, naklepeme, potrieme horčicou, okoreníme, osolíme.
Na drobno narezanú slaninu opražíme s trochou oleja, pridáme scedenú kapustu a 10 minut podusíme. Krok 2: Potom kapustu rozložíme na plát mäsa, zrolujeme do rolády a previažeme niťou.
Roládu vložíme do pekáča, podlejeme vodou a za občasného podlievania výpekom pečieme asi 1 hodinu.

Zveřejněno 5. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí roláda s červeným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jE4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí roláda s červeným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jE4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

a jak krásně to vypadá:-O:-p:yes:

:-OTy jó:yes:To je krásný nápad s tím červeným zelím:-*a roláda je určitě chutná:-p+:yes:

tuto roladu som robila teraz v bb a bola fantasticka, vobec nebola sucha ako som si mylela a naozaj to k sebe pasovalo....mala som len jeden problem, ze ja som ju zabalila pevne do alobaloveho sulku a tak sa mi akokeby nespiekla a mala som problem pri krajani....nabuduce ju poviazem....no a nerobila som zo sterilizovanej kapusty ale poctivo som si nakrajala hlavkovu cervenu a dochutila ju tak , ako prilohovu

Janka vyplepala, nie je to až taký problém, podstata je narezať ten plát, vyklepanie už potom ide;-)Skús, uvidíš, že to nie je až tak ťažké ako by sa zdalo:-D;-);-)

Terezko,kydyž vidím ten krásný plát krůtího masa, musím souhlasit s výbusnou,nikdy bych ho asi tak krásně nevyklepala,já raději kapsy a na takové speciality si pozývám syna kuchaře,ale nevím, proč,když bych to tak vyklepávala,asi bych si připadala, jako ve filmu Jáchyme hoď ho do stroje Koudelka,jak mlátí do nýtku!! :-D:-)):-D No,jsi šikula.

zizalka, kľudne aj zemiakový knedlík, budeš mať výpek, tak to ním knedlíky trocha prelej. Ja niekedy podávam tiež knedlík, len klasický z kysnutého cesta.:-p

:-((Omlouvám se, tu rýži jsem nějak přehlédla, tak mě zaujala ta roláda...:-D

Tejaja, co se k tomu hodí jako příloha? Mohl by být bramborový knedlík?

Já vím, vybusna, že chceš všechno hned teď! Tak jsem ti rychle nafotila jak se váže roláda a dala to do diskuze. Tejaja ti to pak nafotí odborně. Tak ať se ti to podaří...

a nemozes to nafotit ako robis tu sietku povedzme okolo....flase????...chcem robit bocikovu roladu a uz mam dost toho zvazovania a zasivania...fakt by mi to bodlo

Ten recept mám už 30 rokov od mamičkinej kolegyne. Nie je to suché, kľudne to urob, je to jednoduchá, ale chuľovo výborná roláda. K tomu viazaniu. Akýkoľvek plát mäsa krásne vytvaruješ viazaním. Viaž podľa fotiek, obtočíš špagátik okolo rolády a n prevlečieš. Dotiahnutím formuješ do pekného tvaru. Špagát to počas pečenia nepustí. Keď budem najbližšie robiť roládu, nafotím podrobnejšie.:-)

tento recept som videla v nejakom stolnom kalendari a uz tam mi prisla rolada fakt efektna. som uvitala ze tejaja sa to podujala aj realizovat....tejaja nie je to prilis suche? a ten plat ...no ja by som ho v zivote taky jednoliaty nevyrezala a nerozklepala. no a mam k tebe prosbu....ten sposob viazania nite okolo rolady...ako keby sietka....nemohla by si to nafotit a dat sem niekde fotky...ked som u mamicky, tak sa vzdy zabudnem opytat a obavam sa ci to uz nahodou nezabudla:-//a ja ked ovazujem roladu...tak na pohlad to nie je nic pekne:-S

Tématické fráze:
červené zelí recept, roláda z krůtího masa, recepty na krůtí maso roláda, jak se váže roláda, krůtí maso se zelím, speciality z krůtího masa, sladké červené zelí, červené zelí recepty, krůtí recepty, krůtí speciality, recept červené zelí, sterilizované červené zelí, červené zelí sterilizované, cervene zeli, cervene sterilizovane zeli, recepty červené zelí, recept na červené zelí, vařené červené zelí, jak uvařit červené zelí, rolády z krůtího masa

Suroviny:
prsa krůtí, zelí sterilované červené, slanina, hořčice, sůl, pepř bílý, olej

Přidat fotografie receptu