Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto, tvarohová náplň a pár lžic povidel. Přidejte pár minut práce a po upečení máte lahodný a vláčný moučník ke kávě.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech cca 25x35cm
Nutriční hodnoty
Energie | 23 643 kJ / 5 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,88 g |
Tuky | 169,11 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 625 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 923,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Hrnkové řezy jsou opravdu výborné, chutnají podobně jako hanácké koláče.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2011 20:06
Jana Remkova: to jsem ráda že se povedla, pokud budeš moct přidej fotečku, budu ráda
9. 7. 2011 19:29
Recept mám stejný z mimibazaru.Ještě jsem ho sice nezkoušela(chystám se na něj s dalšími asi 50 napsanými recepty z netu ),ale ti,kteří ho z mmb zkoušeli,moc chválili!Určitě bude výborný.. +8
9. 7. 2011 16:44
Ten koláč je tak výborný,že se obávámasi dlouho nevydrží mňamka
9. 7. 2011 13:52
petdoly, povedla se, vypadá úžasně, ale holky příjdou až za chvíli a pokud to jen trochu půjde a bude to tak krásně vypadat i na řezu, přidám foto večer. Není to sice zákusek, jaký jsem chtěla udělat původně, každopádně jsem přesvědčená, že bude chutnat. Díky, že jsi ho sem včera přidala
9. 7. 2011 11:47
Elizu neřešte, každý někdy ujede a oceňuju, když člověk umí uznat chybu a omluvit se, to je taky umění. A co se buchty tejče: tož kurňa, tohle ještě neznám, to musím vyzkúšať ,
9. 7. 2011 10:59
Ta tedy musí chutnat...
9. 7. 2011 10:57
To by mě mrzelo, kdyby to tak vypadalo. Mám spoustu dobrých přátel, kteří nemají vš vzdělání, nejlepší kamarádka od školky má "jen" učilistě na knihkupce, další dvě jsou vyučené zlatnice, další kadeřnice... Opravdu to nemá se vzděláním nic společného.
9. 7. 2011 10:21
Eliza: No, každý máme někdy blbou náladu, Elizo, mi se včera také nedařilo a neměla jsem svůj den. Ty ale opravdu někdy nám všem dokážeš, jak nevysokoškolsky jsme vzdělaní. Tvou omluvu beru, protože i já znám výraz povidlí a to nejsem z Jižní Moravy.
9. 7. 2011 06:45
Moc se omlouvám. Já nevím, co jsem to včera měla za náladu... Dnes ráno mi to slovo připadá docela roztomilé. Měla jsem včera náročný den, zkrátka - a to by člověk měl jít spát a ne se ventilovat veřejně. Omlouvám se.
9. 7. 2011 06:40
Eliza:Stává se velmi zřídka,že komentuji u rcpMyslím si,jako mnozí jiní,že se má opravdu hodnotit recept-kterému mmj dávám další+7,než styl psaní-např.Kadlíku-promiňTakže byť mám náš ČJ velice ráda,občas se seknu i já,nebo úmyslně napíšu něco nespis
9. 7. 2011 05:19
Eliza: je to o vaření,ne o psaní..I knihy kuchařské jsou často psány slangem..Takže nechápu Tvůj příspěvek-ne každá kuchařka je jazykovědec(ti asi moc vařit neumí)
jinak bod udělen
jinak bod udělen
9. 7. 2011 01:28
Nemyslela jsem to tak, že se tato slova používala ve 14. století, ale od 14. století. Jedná se o slova, která se používají dodnes i v 21. století a většina z nás jim rozumí. Ačkoli souhlasím s tím, že je to nářečí.
9. 7. 2011 00:39
Eliza: Myslím, že nemusíš být tak přísná. Tady každý píše tak jak mluví.
9. 7. 2011 00:28
Ano je to tak. U nás (Morava) se říká povidlí, buchty s povidlím atd.
9. 7. 2011 00:22
Takový argument nepovažuji za opodstanělý. Českému jazyku 14. století by rozuměl málokdo z nás, dnes česky hovořících... Nejedná se totiž o slova a slovní spojení, která jsou používaná v češtině 21. století. Neuznávám tvary jako "okurek", "hadra" apod., je to nářečí a do psaného projevu prostě nepatří.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 1 hodinou
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 2 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 3 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 3 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 5 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 5 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 6 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tvarohová buchta na plech tvarohová buchta rychlá buchta na plech buchta s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem vynikající buchty na plech vlacna tvarohova buchta koláč s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem a povidly tvarohový koláč buchta na plech s tvarohem a povidly buchta s tvarohem a povidlím dobrá tvarohová buchta tvarohovo povidlova buchta rychlá dobrá buchta buchty tvarohové buchta s tvarohem rychla dobra buchta s tvarohem dobrá buchta s tvarohem tvarohové buchty
Suroviny: mouka hladká, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, tvaroh ve vaničce, cukr, cukr vanilkový, pudink vanilkový, vejce, tvaroh, povidla švestková
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7gB
268 názorů