Játrová omáčka
Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete jakoukoliv přílohu, získáte skvělý oběd za pár kaček.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 542 kJ / 1 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,30 g |
Tuky | 75,94 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 2,53 g |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 64,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Játra očistíme, nakrájíme nadrobno nebo naškrábeme.
Krok 2: Na sádle zpěníme cibulku, přidáme játra, větší špetku drceného kmínu a mletého pepře a za stálého míchání vše orestujeme.
Krok 3: Zalijeme drůbežím vývarem nebo vodou a velmi krátce povaříme.
Krok 4: Omáčku zahustíme záklechtkou připravenou z vody a hladké mouky. Necháme za častého míchání pozvolna důkladně provařit zhruba 20 minut.
Krok 5: Podle potřeby upravíme konzistenci omáčky přidáním vývaru nebo vody. Podle chuti osolíme, případně ještě dokořeníme.
Krok 6: Podáváme buď s vařenými brambory nebo knedlíkem. Hodí se ale i dušená rýže.
Zveřejněno 22. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kR1
Moje poznámka
Játrová omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kR1
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 4 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 32 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 47 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Tématické fráze:
játrová omáčka,
játrová omáčka recept,
recept na játrovou omáčku,
omáčka játrová,
recept játrová omáčka,
jatrova omacka z krutich jater,
játrová omáčka z drůbežích jater,
kuřecí játrová omačka,
recepty játrová omáčka,
játrová omáčka od babičky,
krůtí játra omáčka,
játra omáčka,
játrová omáčka pro děti,
omáčka s játry,
jatrova omacka z kurecich jater,
drubeží játrová omáčka,
omáčka z jater,
játra na omáčku,
játrová,
játrováomáčka
Suroviny:
játra drůbeží,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
vývar drůbeží,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý
Komentáře (34)