Red Velvet Cake - Červený samet
Red velvet cake je slavný dort výrazné barvy z Ameriky. Těsto obarvené potravinářskou barvou má jásavě červenou barvu a bílý krém. Hotový red velvet cake můžete polít polevou nebo potáhnout marcipánovou hmotou či fondánem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 021 kJ / 6 936 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,28 g |
Tuky | 459,19 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 5,76 g |
Sůl | 5,31 g |
Sacharidy | 593,35 g |
Postup přípravy
Respektujme svoji troubu a přizpůsobme jí dobu pečení. Krok 10: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 11: Po dopečení necháme korpus vychladnout, poté příborovým nožem oddělíme od formy. Krok 12: Je dobré dort překlopit "vzhůru nohama" - vrch dortu je potom krásně rovný. Korpus dáme vychladit do lednice. V lednici necháme dort odpočívat min. 2 hodiny. Krok 13: Příprava krému: Vychlazené mascarpone vyšleháme s cukrem. Krok 14: Vychlazenou šlehačku ušleháme do tuha a po částech ji vmícháme do mascarpone. Krok 15: Korpus rozkrojíme a naplníme připraveným krémem Krok 16: Znovu dáme chladit do lednice a připravíme hmotu na potažení dortu. Krok 17: Hmotu stačí jen propracovat rukama a poté ji vyválet na tenký plát, přehodit přes korpus a uhladit. Krok 18: Zbytky hmoty odřežeme a dort nazdobíme.
Zveřejněno 25. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red Velvet Cake - Červený samet
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB6Q
Moje poznámka
Red Velvet Cake - Červený samet
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB6Q
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 17 hodinami
Tématické fráze:
dort red velvet,
red velvet dort,
red velvet dort originál recept,
red velvet dort recept,
red velvet original recept,
recept na dort red velvet,
dort cerveny samet,
korpus red velvet,
dortový korpus red velvet,
recept na korpus red velvet,
jak udělat dort red velvet,
red velvet korpus,
korpus na dort červený samet,
red velvet recept originál,
dort ret red velvet,
červený sametový dort,
dort ret velvet,
těsto red velvet,
dort red velvet recept,
dort red velvet original recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
vejce,
sůl,
kakao,
máslo,
jogurt bílý,
soda jedlá,
ocet,
potravinářské barvivo,
extrakt vanilkový,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
smartflex,
perlička,
tuk,
mouka
Komentáře (43)