Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z václavek

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 1-2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 359 kJ /
564 kcal
Bílkoviny17,64 g
Tuky1,56 g
Vláknina16,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy112,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji v tlakovém hrnci mírně osmažíme cibuli a na ni přidáme očištěné, nakrájené václavky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme cca 15 minut. Krok 2: Podušené václavky dáme do zapékací misky, přisypeme sáček omyté rýže, nebo půl hrnku jakékoliv oblíbené rýže, přidáme zeleninu a zalijeme 1 a půl hrnkem ochuceného vývaru, nebo vodou, ale přidáme kousek masoxu. Krok 3: Pečeme v troubě do vyvaření vody, až rizoto mírně zrůžoví. Můžeme posypat sýrem. Konzumujeme se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 7. 10. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Magdalenka se mne ptala, co zamýšlím s václavkami, které viděla na obrázku u mého receptu smažených bedel. Tak tady je odpověď, Magdi:-).. Já můžu buď maso se zeleninou, nebo přílohu-mimo brambor a knedlíků, ale bez masa. Bylo to skvělé. Pokud nasbíráte václavky, vyzkoušejte:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z václavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2JW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z václavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2JW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

vynikajicí, chutné, milovníkům hub doporučuji

magdalenka: klidně jsi mohla přidat, jak píše spagi, nejsme na výstavě a já poslední dobou taky zápasím s fotkama;-)

magdalenka:Magdi, tu nejsme na soutěži o fotkách. Ale dobře, pochutnali jste si? O tom to jééé ;-);-);-)

Včera som robila, chcela som pridať foto, ale nepridám, ryžu som mierne rozvarila, takže neestetické...a v chladničke sa nachádzalo od leta to pikantné zelí s cesnakom a feferonkou, stálo to bolo jedlé. Stratilo mierne farbu aj říz, ale k rizotu v pohode...;-)

:-p:yes:

magdalenka:Dělávám jako Ty,Magduško,jen si to ještě víc usnadním,že tu rýži uvařím v papiňáku:-DVšak mě už trošku znáš;-):-D:-D
Jani,vypadá to moc hezky:-K+6:-p:yes:

Radulinka6: no, tlakáč proto, abych to měla opravdu pořádně uvařené, jak píše Andrea, václavky musí projít pořádnou tepelnou úpravou. Pak se ještě tepelně upraví v troubě a je to fakt delikatesa.;-)

Jana Mašindová: Máš asi pravdu, ale tady u nás jsou houby pořád ještě málo, jsme rádi, když nějaké najdeme a šetříme si je třeba na Vánoce, my děláme houbovou polévku. Václavek je poměrně dost, krásně voní, tak proč je nezkusit do rizota?:-)Ony tam nakonec nejsou nějak vidět:-)), ale tomu jídlu daly super chuť;-) a bylo jich tam na tu jednu porci docela hodně:-p

moc pěkně to vypadá, jak je to naservírováno:-p;-):-):yes::yes:

Pekné...:yes: u mňa ešte nerastú, ale príde čas o pár dní...
Ja mám jednoduchý soôsob na rizoto. Udusím huby (hocijaké) na cibuli, neskôr pridám zeleninu, solím, korením atď., vodu nechám odpariť. Ryžu zvlášť uvarím vo vode v inom hrnci. Scedím a vsypem do zmesi húb a zeleniny. Ale ja si vždy všetko zjednoduším...;-)

Radulinka6:Václavky by měly minimálně 20 minut procházet varem, jinak jsou mírně jedovaté;-)

Jani, prima nápad!:yes: Akorát já bych si musela vyďoubat ty červený fazolky.:-8 Ale což, je spousta druhů mražených zelenin. Takže - :yes: bodík.

Jani vypadá to lákavě,akorát jsem nepochopila ten papiňák.Já dělávám z václavek držkovku,ale zase ji tak dlouho nevařím.Jinak super nápad,taky dělávám rizoro z houbama.:-p:yes:

Z václavek dělám jen falešnou drštkovou ale tohle musí být delikatesa:-*:-p:yes:. Jestli ještě letos najdu budu muset vyzkoušet.:-! Máš to nádherně nazdobené:yes:. Nevařilas v Alkronu:-?

rizoto je hezke. Pr:yes:oc nema bod????

Jana Mašindová 7. 10. 2012 14:28
Toto rizoto mne zrovna neoslovilo. Když už houbičky do rizota, ta hřibovité.

Tématické fráze:
jedlé houby václavka recepty, mražené václavky, jak vypadá houba václavka, vaclavky mražené, smažené václavky, václavky recepty, rizoto s vaclavkami, václavkové rizoto, vaclavky rizoto, jak vypadá václavka, václavka, tepelná úprava václavek, recepty z vaclavek, vaclavky recept, václavky s rýží, úprava václavek, smažené rizoto, jedlé houby václavka smaženice, recept vaclavky, recepty s václavek

Suroviny:
houby václavky, rýže, zelenina, cibule, sůl, pepř, kmín mletý, vývar, sýr tvrdý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu