Štěpánská omáčka (moje)
Do svatého Štěpána zbývá ještě dost času, štěpánskou pečeni si ale můžete udělat už dnes podle našeho receptu. Není na ní nic těžkého a byl by přímo hřích ji nevyzkoušet. Šťavnatý kousek hovězí roštěné s jemnou omáčkou si zaslouží pozornost nejen o svátcích.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 560 kJ / 1 568 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,88 g |
Tuky | 79,87 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 860 mg |
Sodík | 773 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 37,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z roštěnky je to rychlejší. Příloha: rýže, knedlík i těstoviny
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2019 11:35
12. 11. 2013 20:35
12. 11. 2013 20:32
12. 11. 2013 20:31
12. 11. 2013 20:19
11. 11. 2013 23:17
Než roštěnec (nízký) nakrájím na plátky, tak napřed po délce naříznu (několik řezů vedle sebe) tu krycí blánu. Šetří to čas.
Že ale, když k roštěnce na talíři dám vejce natvrdo, se šťáva (omáčka) z roštěnek přetransformuje na štěpánskou omáčku, tak to je zajímavé...
Obyčejně bývá to vejce rozfofrované nadrobno, to je grund! Někteří přidají ještě např. páreček, okurčičku či papričku (nebo i všechno) Samozřejmě rozfofrované nadrobno
24. 11. 2012 15:46
24. 11. 2012 13:11
23. 11. 2012 21:15
23. 11. 2012 21:07
23. 11. 2012 20:52
23. 11. 2012 20:50
23. 11. 2012 20:49
23. 11. 2012 20:41
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Bábovka tvarohová
laura_s uvařila před 1 hodinou
Kuřecí mléčná polévka s trhaným masem
MirkaP uvařila před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty opékané na másle
MirkaP uvařila před 2 hodinami
Šlehačkové koláčky
Eva-Maria uvařila před 3 hodinami
Bezinkový sirup
Merylas uvařila před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ivona1414 uvařil před 3 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
mafinka888 uvařila před 3 hodinami
Jelení kýta na smetaně
Lucie Hertlova uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Petaja uvařila před 5 hodinami
Polévka s kapáním
JanaBerckova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
Sedm jídel, na kterých ujíždí britská královská rodina: Kate miluje čočkové kari a král Karel si neodpustí bažantí koláč
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: štěpánská omáčka z vepřového masa štěpánská vepřová pečeně omáčka štěpánská vepřová pečeně omáčka hovězí šťepánská omáčka recept na štěpánskou omáčku štěpanska štěpánská hovězí omáčka štěpánská roštěná štěpánská s rýží štěpánská pečeně štepanska omáčka k masu rozfofrovany ptacek štěpanska omáčka z vepřového štěpanska z vepřoveho masa recept štěpánská štepánská recept štěpanska hovězí pečeně štěpánská hovězí pečeně recept omacka z hoveziho masa stepanska štěpánskáomáčka
Suroviny: roštěná hovězí, cibule, mouka hladká, hořčice, sádlo, sůl, pepř mletý, vejce
Štěpánská omáčka (moje)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWgv
14 názorů