Berušky cukroví
Linecké těsto nám poskytuje celou řadu možností, jak ho využít. Mezi dětmi jsou nejoblíbenější tvary zvířátek, pokud možno co nejbarevnější. Tady máte příležitost, jak jim udělat radost!
Suroviny pro 1 dávka
asi 40 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 661 kJ / 6 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,91 g |
Tuky | 407,61 g |
Vláknina | 9,30 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 139 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 556,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse (nebo na vále) zadělejte všechny ingredience na těsto a vypracujte hladké tužší těsto. To uložte asi na 20–30 minut do lednice odpočinout a ztuhnout, jinak by se pak špatně válelo.
Krok 2: Odpočaté těsto rozválejte na plát tenký asi 2 milimetry a vykrajovátkem ve tvaru kapičky (nebo prostě takovém, aby to nakonec vypadalo jako beruška :-)) vykrájejte všechno těsto.
Krok 3: Jednotlivé kousky cukroví klaďte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 stupních asi 7–9 minut, záleží na vaší troubě. Hotové cukroví nechte úplně vychladnout.
Krok 4: Všechny ingredience na krém vyšlehejte dohladka. Polovinu vychladlých kousků cukroví naplňte pomocí cukrářské zdobičky krémem nebo stačí použit sáček. Pak druhou část cukroví přiklopte a nechte v chladu ztuhnout.
Krok 5: V misce smíchejte suroviny na polevu a umíchejte je opět dohladka. Ztuhlé cukroví v ní z jedné strany opatrně máčejte. Nechte chvilku zaschnout. Nakonec na berušky namalujte krovky a tečky, ideální je na to čokoládová poleva v sáčku, kterou stačí rozehřát v teplé vodě.
Zveřejněno 24. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Berušky cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLvV
Moje poznámka
Berušky cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLvV
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 2 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 31 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 46 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Tématické fráze:
vánoční cukroví berušky,
linecké berušky,
čokoládové berušky,
růžové cukroví,
berusky z lineckeho testa,
berušky recept,
recept na vánoční cukroví,
vánoční berušky,
recept na berusky,
čokoládová beruška,
krovky pro berusku,
krovky berušky,
berušky vánoční cukroví,
pěkné cukroví,
beruška obecná,
beruška obecná,
berusky-cokrovi,
vánoční cukroví pro narocne,
cukrovi pro narocne,
cukroví ze zdobičky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
šťáva citronová,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
tresť mandlová sladká,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
voda,
potravinářské barvivo červené,
poleva čokoládová
Komentáře (21)