Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Berušky cukroví

Linecké těsto nám poskytuje celou řadu možností, jak ho využít. Mezi dětmi jsou nejoblíbenější tvary zvířátek, pokud možno co nejbarevnější. Tady máte příležitost, jak jim udělat radost!

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jani.xk

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 40 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 661 kJ /
6 133 kcal
Bílkoviny54,91 g
Tuky407,61 g
Vláknina9,30 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 139 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy556,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse (nebo na vále) zadělejte všechny ingredience na těsto a vypracujte hladké tužší těsto. To uložte asi na 20–30 minut do lednice odpočinout a ztuhnout, jinak by se pak špatně válelo. Krok 2: Odpočaté těsto rozválejte na plát tenký asi 2 milimetry a vykrajovátkem ve tvaru kapičky (nebo prostě takovém, aby to nakonec vypadalo jako beruška :-)) vykrájejte všechno těsto. Krok 3: Jednotlivé kousky cukroví klaďte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 stupních asi 7–9 minut, záleží na vaší troubě. Hotové cukroví nechte úplně vychladnout. Krok 4: Všechny ingredience na krém vyšlehejte dohladka. Polovinu vychladlých kousků cukroví naplňte pomocí cukrářské zdobičky krémem nebo stačí použit sáček. Pak druhou část cukroví přiklopte a nechte v chladu ztuhnout. Krok 5: V misce smíchejte suroviny na polevu a umíchejte je opět dohladka. Ztuhlé cukroví v ní z jedné strany opatrně máčejte. Nechte chvilku zaschnout. Nakonec na berušky namalujte krovky a tečky, ideální je na to čokoládová poleva v sáčku, kterou stačí rozehřát v teplé vodě.

TIP: Jak obarvit polevu - rady a tipy

Zveřejněno 24. 11. 2012

Poznámka autora Jani.xk

Možná se vám to bude zdát náročné ale vůbec to tak není, jde to rychle a pak to vypadá a chutná výborně ! Tak se toho nebojte, děti budou mít radost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Berušky cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLvV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Berušky cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLvV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Irule:Moc ti dekuji:-K

pěkné moc :-p:-K já bodík přidávám:-!:-!:yes::yes:

lenka buvierová:Ovocnym salátem jako cukrovim asi děti moc neohromim:-// Dík za nula bodu:-D

lenka buvierová 8. 12. 2012 19:03
nic moc lepší jsou ovocné saláty máš ode mně 0 bod.:no::-((:-!:-?:-//

Dobrý nápad na pěkné cukroví ;-):yes::yes: Jen by asi bylo dobré uvést zdroj...;-)http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/van...

Berušky jsou moc pěkné, povedly se Ti a máš i hezké foto.
:yes:+ 9.:yes:

Bibinka:Děkuji za mile privitani:-8

Jani.xk:, vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K;-)
Berušky se mi líbí a i barevně osvěží mísu s cukrovím, tak máš ode mne 8.bod:yes:

yanull:Dekuji:-K

Holky moc vám děkuji za pochvalu:yes:::-K udělaly jste mi velkou radost! Dneska jsem je ochutnala a jsou mňam:-)

Toto už je jiná, takže za bodíka ;-):-p:-)+7:yes:

Ty určitě upeču:-)),vnučka miluje všechno co je růžové nebo červené:yes::-O:-):-K

jééé :-) krásná inspirace :-K :yes:

:yes::yes:

Jsou krásné, moc se ti povedly:yes:

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
vánoční cukroví berušky, linecké berušky, čokoládové berušky, růžové cukroví, berusky z lineckeho testa, berušky recept, recept na vánoční cukroví, vánoční berušky, recept na berusky, čokoládová beruška, krovky pro berusku, krovky berušky, berušky vánoční cukroví, pěkné cukroví, beruška obecná, beruška obecná, berusky-cokrovi, vánoční cukroví pro narocne, cukrovi pro narocne, cukroví ze zdobičky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, šťáva citronová, máslo, cukr moučkový, vejce, tresť mandlová sladká, cukr moučkový, šťáva citronová, voda, potravinářské barvivo červené, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu