Andělské vanilkové rohlíčky
Křehké sladké vanilkové rohlíčky, to je tradiční pocukrovaná stálice mezi vánočním cukrovím. Jsou jednoduché, rychle hotové a tak lahodné. Provoní dům vanilkou a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Suroviny pro 50 kusů
50 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 16 707 kJ / 3 993 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,94 g |
Tuky | 264,00 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 561 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 343,56 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 12. 2022 15:11
Po upečení se lehce "rozjely", ale nelámaly se. Chuťově jsou více sladší.
20. 12. 2018 00:18
Jenny: (1. 12. 2012 13:52:06)
No, mé slepice by se tohoto uzobaly
***
Rcp mám skoro stejný...
Z masomlýnku nedělám tyčky, ale střapaté těsto se zemskou tíží takřka samo tvaruje do rohlíčků...
Po upečení se na ně stačí křivě podívat a samy se rozpadnou...
Roky jsem měl problém s obalováním v cukru...
Konečně jsem na to přišel
Horké korpusy naberu z plechu špachtlí po několika kusech, všechny najednou je převrátím vzhůru nohama do cukru a pak beru opatrně po jednom (trošku jimi v cukru pohnu - lépe se obalí cukrem) a ukládám do zásobní krabice.
Ze čtyřech plechů se rozlomily 2 rohlíčky (jinak bych snad ani neochutnal jaké jsou)
No, mé slepice by se tohoto uzobaly
***
Rcp mám skoro stejný...
Z masomlýnku nedělám tyčky, ale střapaté těsto se zemskou tíží takřka samo tvaruje do rohlíčků...
Po upečení se na ně stačí křivě podívat a samy se rozpadnou...
Roky jsem měl problém s obalováním v cukru...
Konečně jsem na to přišel
Horké korpusy naberu z plechu špachtlí po několika kusech, všechny najednou je převrátím vzhůru nohama do cukru a pak beru opatrně po jednom (trošku jimi v cukru pohnu - lépe se obalí cukrem) a ukládám do zásobní krabice.
Ze čtyřech plechů se rozlomily 2 rohlíčky (jinak bych snad ani neochutnal jaké jsou)
23. 12. 2017 00:12
vyzkoušeno, moc dobrý recept.
26. 9. 2017 23:14
vanilku? to někdy v polovině listopadu koupím ze dva vanilkový lusky, rozříznu, vyškrábnu, dám do moučkovýho cukru a ty "vypoužívaný" lusky k tomu přidám, vše uložím do mikrotenovýho sáčku, zauzluju, uložím a na vánoce v tom obaluju rohlíčky, vanilkový cukr nepoužívám...
23. 12. 2016 01:29
fakt jsou vynikající. A to mi jen tak každý rohlíčky nechutnají.
1. 12. 2016 22:01
jsou super, recept ukládám opravdu moc povedené a to sladké nejím, jen peču. udělala jsem rovnou čtyři dávky víc jak 3kg těsta
21. 12. 2015 20:38
y rohlíčky musí být strašně přeslazené dávám na stejné množství mouky a másla jen 7dkg cukru i 7 dkg ořechů někdy lískáčů,jsou výborné,v puse se rozplývají - není třeba je nechávat odležet
11. 12. 2015 19:02
Ponda:možno sa len vo vanilkovom cukre obaľujú...
11. 12. 2015 18:37
A proč jsou vanilkové, když tam nikde není o vanilce ani zmínka?
10. 12. 2012 00:41
Kdybyste tu raději místo keců typu: jééé, ty jsou nádherné a jéééé musím vyzkoušet napsaly, jaké opravdu jsou, jak chutnají, když se vám pečou v troubě se spoustu dalších připomínek, uděláte líp
8. 12. 2012 17:58
Tak testo zatim super, uz se chladí,uvidime jak dopadnou rohlicky v troubě
2. 12. 2012 13:57
Máš je jeden jako druhý, chválím jak se ti povedly a už se moc těším jak si je zase po roce opět upečeme
2. 12. 2012 09:17
Já rohlíčky dělám tak, že mám malou formičku rohlíčku, do ní vtlačím kousek těsta, vyklepnu a kladu na plech. Jsou jeden jako druhý a jde to moc dobře. Recept jsem si poznamenala a letos ho vyzkouším. Já každý rok dělala rohlíčky z lískáčů. Bude změna.
2. 12. 2012 08:40
Jé,přesně takhle vykrajované dělala moje babička a opět je vidím po dlouhé době Tohle jsou pro mě pravé vanilkové rohlíčky.Bodík letí,jsou nádherné
1. 12. 2012 22:44
Tak jsem si udělala podle Tebe těsto, zatím je opravdu krásně vláčné, vyválím zítra ale radši klasika rohlíčky a dám fotku, pokud je nespálím, ale ukládám si těsto, je báječné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 3 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 15 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 16 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 4 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 6 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 6 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 6 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 7 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 7 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 7 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Lahodné vanilkové rohlíčky, tentokrát bez použití ořechů. Oblíbené cukroví připravíme jednoduše a rychle
Deset tipů na ty nejlepší vanilkové rohlíčky: Máslo místo margarínu, správně připravená mouka a vychytávka se žloutkem
Jak na nejkřehčí a nejchutnější vanilkové rohlíčky, aby se staly vaší chloubou
Další recepty
Tématické fráze: vanilkove rohličky recept recept na vanilkové rohlíčky vanilkové rohlíčky ze strojku vanilkove rohličky přes strojek vykrajované vanilkové rohlíčky vanilkové rohlíčky strojkové vanilkove rohlicky vykrajovane vanilkové rohlíčky do strojku pravé vanilkové rohlíčky vykrajované rohlíčky vanylkove rohličky strojkové vanilkové rohlíčky rohlíčky ze strojku recepty na vanilkové rohlíčky vanilkové rohlíčky top recepty vanilkové rohlíčky bez ořechů recepty vanilkove rohlicky strojek na vanilkove rohlicky rohlíčky přes strojek strojek na rohlíčky
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, ořechy vlašské, cukr moučkový, cukr vanilkový
Andělské vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MWvO
20 názorů