Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr po maďarsku

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Efis9

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 a více

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 345 kJ /
3 668 kcal
Bílkoviny341,93 g
Tuky180,33 g
Vláknina14,28 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 835 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy164,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra (nestaženého) naporcujeme na podkovy a ty dále rozpůlíme. Osušíme a osolíme. Rozmícháme hrubou mouku (cca 2 dl) a (0,5-0,7 dl) sladké mleté papriky a krapet pepře. Vše se řídí samozřejmě podle velikosti či počtu kaprů. Toto je dávkování na jednoho kapra cca 55 cm. Krok 2: Kapra v tomto obalíme. Na hlubší pánev s víkem (víko předem sundáme) hodíme cca 4 vrchovaté polévkové lžíce tuku (ceres nejlépe) roztavíme na max. a vložíme na to kousky kapra. Ihned ztlumíme tak na půlku, možná ještě méně, záleží na sporáku a osmahneme ze tří stran. Krok 3: Mezitím připravíme cibuli. Cca 2 opravdu velké cibule nakrájené na kolečka (3 mm). Jakmile kapra obrátíme na poslední stranu, zasypeme kolečky cibule a přiklopíme pokličkou. Krok 4: Hotovo je v momentě, kdy cibule změkne a zesklovatí. Servírujeme s chlebem nebo bramborovým salátem.

TIP: Kapr na modro: Co se za tímto nezvyklým názvem skrývá a jak rybu na modro připravit

Zveřejněno 29. 4. 2013

Poznámka autorky Efis9

Dávkování je přibližné, zásadně vařím stylem - přiměřeně :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr po maďarsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0NR

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr po maďarsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0NR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:yes:

Já všem děkuji. :-K Samozřejmě smažit na čemkoliv :-) kdo co snese nebo komu co do chuti :-)

:-) tohle vypadá moc dobře a chutně, jen bych taky volila sádlo místo ceresu. :yes:

Efis, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-):-K
Recept znám léta, ale bez té cibule a do směsi mouka+paprika se dával ještě kmín a říkali jsme tomu "Kapr po mlynářsku"-můžeš taky vyzkoušet;-)Dávám ti 2.boda:yes:

Já bych tedy rozhodně smažila na sádle ;-) a Maďaři určitě také, ale jinak dobrý.

Tématické fráze:
kapr po mlynářsku, kapr po madarsku, kapr recepty, recept kapr po mlynářsku, recepty kapr po mlynářsku, pečený kapr po mlynářsku, kapr recept, recepty z kapra, recept na kapra, recepty kapr, recept kapr, recepty na kapra, recepty kapr, po mlynářsku, recept kapr po maďarsku, kapr po rožmbersku, kapr po mlynarku, kapr v maďarsku, kapr po mlinářsku, recept na kapra po mlynarsku, vařím kapra

Suroviny:
kapr, sůl, pepř, mouka hrubá, cibule, omega

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu