Chřestová polévka s kuřecím masem
Sezona chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte co z této zeleniny připravit, pusťte se do polévky. Talíř horké polévky se zeleným chřestem a kuřecím masem zachutná všem vašim strávníkům.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 636 kJ / 869 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,79 g |
Tuky | 55,54 g |
Vláknina | 21,83 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 238 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 40,57 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuto polévku je nejlepší vařit, pokud chystáme jiné jídlo s čerstvým zeleným chřestem. (Spotřebujeme na ni totiž odlomené spodní části, které narozdíl od bílého chřestu nejsou dřevnaté, přesto ale nejsou tak křehké jako části nad lomem).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 6. 2013 08:32
1974andrea: Já už jsem si kolikrát říkala, jak máš ty kloučky vychované. Co jsem si tak všimla, vaříš z nejrůznějších surovin, někdy zajímavé i zvláštní kombinace, pořád něco jiného - já bych si to dovolit nemohla . Manžel, když vidí nějakou nezvyklou kombinaci na talíři (podle něj nezvyklou ), vznese dotaz: "Co to jíme?", a od té chvíle i Eliška kouká nedůvěřivě... Třeba jim to i nakonec chutná, ale ty řeči...Jedině Dominik jí kromě uzenin a tavených sýrů snad všechno - samostatný život ho naučil se neofrňovat...
4. 6. 2013 08:14
Eliza:Jojo, byla opravdu moc dobrá, i náš prcek Luky měl boule za ušima, není tak konzervativní a vybíravej jako ten straší, ten co nezná, ani neochutná. Je možné, že ta barva teda zkresluje.
4. 6. 2013 07:39
1974andrea: Nejdřív děkuji za realizaci a fotečky.
Jinak barva polévky bude trochu asi okolním osvětlením (fotím při umělém světle v kuchyni, jsem líná to nosit k oknu ) a hlavně tím, že jsem maso opékala na litinové pánvi - koukni na druhé foto. A jíšku jsem dělala také více dohněda - to je také vidět na té druhé fotce. Jinak jsem potěšená, že chutnalo.
Jinak barva polévky bude trochu asi okolním osvětlením (fotím při umělém světle v kuchyni, jsem líná to nosit k oknu ) a hlavně tím, že jsem maso opékala na litinové pánvi - koukni na druhé foto. A jíšku jsem dělala také více dohněda - to je také vidět na té druhé fotce. Jinak jsem potěšená, že chutnalo.
3. 6. 2013 11:11
Eliza: Dnes jsem připravila tuhle polévku, je moc dobrá. Nedala jsem mléko, ale jen nakonec smetanu. Ale ani po orestování masa hodně dohněda, jsem nedocílila tak tmavého základu, jako máš ty na pánvi. Ty jsi použila nějaký gelový bujón? Já jen vývar z kuřecí polévky, co jsem měla z předešlého dne a takhle tmavou jako ty ji fakt nemám.
26. 5. 2013 13:52
Zajímavá polévka, krásná fotka a ten talíř nemá chybu
25. 5. 2013 14:16
U nás se dá koupit jen ten bílý.Nějak moc jsem ho nemusela,ale pořád dokola tu obíhají kolem mne nějaké recepty s chřestem,tak jsem neodolala a kupuji ho i když je tedy dost drahý.Trošku se snažím do toho jídelníčku dávat i jiné ingredience a naučit rodinku na jiné bašty.Pokusy se daří a ani neprotestují.Toto určitě vyzkouším.Dělala jsem salát,poté grilovaný,jen tak vařený s jinou zeleninou jako přílohu a chutnalo nám to.
24. 5. 2013 13:56
Dnes jsem toho chřestíka viděla, ale nekoupila, snad příště, polévka je
24. 5. 2013 10:00
Takové polévky máme rádi
24. 5. 2013 09:20
Veľmi sympatický recept...
24. 5. 2013 07:36
Vidím foto a už vím, čípak to je Moc pěkné a o chuti nepochybuji
24. 5. 2013 06:35
Paradni polevka..
23. 5. 2013 23:07
Eliza: No tak to jo, jinak by to byl hřích
23. 5. 2013 22:55
Děkuji za milé komentáře.
Andreo, to jsem tam přidala víceméně pro fotku na efekt, aby bylo vidět, že jde opravdu o chřest. Jinak souhlasím, většinu chřestu jsme snědli na jiný způsob. Ale proč neuvařit navíc i polévku...
Andreo, to jsem tam přidala víceméně pro fotku na efekt, aby bylo vidět, že jde opravdu o chřest. Jinak souhlasím, většinu chřestu jsme snědli na jiný způsob. Ale proč neuvařit navíc i polévku...
23. 5. 2013 22:44
Moc dobrá polévka to bude, musím počkat, až mi zas doroste pár stonků. Ale já bych teda i ty špičky upotřebila sofistikovaněji, než do té polévky
23. 5. 2013 22:38
...opět smekáááám
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 20 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 6 minutami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 11 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 11 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 12 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 13 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 14 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 14 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Grilování nemusí být jen o pečeném mase. Naučíme vás vynikající chuťovky ze zahraničních kuchyní
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: chřestová polívka chrestova polevka kuřecí maso s chřestem recepty s bílým chřestem vývar z chřestu zeleninova polevka s kurecim masem chřestová polévka ze slupek kuřecí vývar s chřestem polevka s kurecim masem drůbeží polévka s chřestem chrestova polevka davaji se i slupka a drevnaty kousky kuřecí maso s chřestem a smetanou chřestová polévka z konzervovaneho chřestu zelený chrest s masem chrestova polevka se špenátem recept s chřestem a kuřecím masem chřestová polévka s kuřecího masa drůbeží chřestová polévka kureci chretova polívka chrestova polivka s kuře na zelenině
Suroviny: chřest zelený, prsa kuřecí, máslo, mouka hladká, vývar drůbeží, mléko, cibulka jarní, smetana ke šlehání, cukr, citron, sůl, pepř mletý
Chřestová polévka s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxvr
19 názorů