Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 365 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,60 g |
Tuky | 16,86 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 78 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 32,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čas pečení musíte vždy přizpůsobit výšce masa.
Pro ty, kteří začínají se steaky, je ve fotopostupu i jak vypadá vysoký roštěnec a steak z něho. (nechci samozřejmě poučovat zkušené kuchaře a kuchařky, ale třeba se to bude někomu hodit :-))
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2013 09:01
Max Max:Já se ráda do steaku zaříznu, proto mám ráda vysoké, tak jsem si jej zpevnila provázkem, aby mi hezky držel tvar Jinak díky
15. 11. 2013 08:35
Proc byl tento steak tvarovany spagatkem? Rib eye take zvany Hungry eye (hladove oko) ma tvar rostenky a ve prostred je to lojove oko bez toho oka je to jenom hovezi steak. Jinak priprava je spravna. Mnoho stesti pri dalsich kucharskych pokusech.
16. 8. 2013 21:38
chocolate: Vidíš, a to se říká do třetice ...
16. 8. 2013 21:34
1974andrea:Druhý, ale konečně to bylo "vončo".
Abych byla přesná tak druhý, který se za to dal považovat.
Abych byla přesná tak druhý, který se za to dal považovat.
16. 8. 2013 21:33
chocolate:Lucy, to byl snad tvůj první steak doma připraven? Jsem ráda, že to trochu přispělo k rodinné pohodě a díky za foto
16. 8. 2013 19:45
Děkuji za super podrobný návod díky kterému jsem zvládla přípravu steaku i já.Omáčku jsem nakonec nedělala, pečený česnek jsem použila do šťouchaných brambor, ale to hlavní, steak, bylo přesně dle tebe a povedlo se.
Foto přikládám, klidně vymažu
Foto přikládám, klidně vymažu
14. 8. 2013 17:59
brutálně jedlé foto to se ti ale hoodně povedlo já mám k steakům respekt a taky chu´t.. to je fakticky luxus smekám... umíš, děvče
13. 8. 2013 14:39
Moc krásný recept a děkuji za fotopostup - byť jsem letitá kuchařka, od školní jídelny jsem nikdy moc nejedla hovězí, teď se ho pomalu učím dělat a jíst. Ještě jednou
9. 8. 2013 00:19
Tak se tady holky nakonec nerozbrečte a piště si radši SZ. Zas budou řeči, že komenty nejsou k receptu. Díky za reakce k receptu, tohle už je opravdu zbytečné, i když to není nic ve zlém, že
9. 8. 2013 00:09
chocolate: Děkuju moc, vždyť tušíš, že jsem z toho smutná...
9. 8. 2013 00:06
Eliza:Myslím, že jsem ta Lucie..A nelíbí se mi tu ten útočný režim, že někdo přidá foto a bude peskován.
A nic nemyslím zle.
A nic nemyslím zle.
8. 8. 2013 23:55
chocolate: Aha...tak ještě ale upřesni, co myslíš tím "notováním" a povzdechem "co psát"... Pokud jsi ta Lucie, kterou jsem znala, tak určitě nevěříš tomu, že já něco myslím zle...
8. 8. 2013 23:49
Eliza:To jsou ty zprávy, které vyznívají zle a blbe.
Jééé omluva..
Jééé omluva..
8. 8. 2013 23:41
chocolate: Nic takového si nemyslím, ani jsem to nenapsala.
8. 8. 2013 23:36
Eliza:Mám i jiné zájmy a věř, že opravdu nežiji TOPkami.
Andy recept nemá chybu.
Andy recept nemá chybu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 3 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 14 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 16 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 3 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 5 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 5 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 5 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 6 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 6 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 7 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Česká klasika: Na hovězí roštěnou na česneku stačí jen 3 hlavní ingredience a s bramborovým knedlíkem a špenátem chutná božsky
Pamatujete si ze školy potravinovou pyramidu? Prozradíme vám, jak ji využít ve zdravém životním stylu
7 receptů z hovězí svíčkové: Je libo svíčkovou na smetaně, tatarský biftek, carpaccio, nebo steak?
Další recepty
Tématické fráze: rib eye steak recept rib eye steak ribeye steak rib eye steak recepty ryb eye steak příprava rib eye steaku omáčka z pečeného česneku příprava rib eye steak hovězí steak medium rib eye steak priprava hovězí rib eye steak maso medium ryb eye peceni steaku jak nejlépe připravit steak rib steak rib eye recept na rib eye steak recepty rib eye steak pomalu pečený vysoký roštěnec
Suroviny: roštěnec hovězí vysoký, česnek, šalvěj, pepř zelený sterilovaný, máslo, smetana na vaření, sůl hrubozrnná, pepř mletý
Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dxkq
45 názorů