Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makový koláč pro spagetku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 514 kJ /
5 620 kcal
Bílkoviny119,61 g
Tuky252,62 g
Vláknina52,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 439 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy690,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žĺtky vyšľaháme s cukrom a mliekom alebo vodou, postupne prilejeme olej. Krok 2: Pridáme múku s práškom a mak. Vmiešame sneh z bielkov. Krok 3: Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme. Krok 4: Povrch koláča polejeme citrónovou polevou alebo len pocukrujeme.

Zveřejněno 18. 1. 2009

Poznámka autorky tejaja

Namiesto maku môžeme použiť kokos, orechy alebo sekané kandizované ovocie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makový koláč pro spagetku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBqX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makový koláč pro spagetku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBqX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Nedá mi to nepřidat po letech komentář- díky za recept, hledala jsem neco s celým mákem a tohle je velmi jednoduchý a vynikající recept.:yes:

ZaSolanem: Neskoro, ale predsa...ďakujem veľmi pekne. :-K

ten kolac je uzasny moja mamka ho robi a je mnam :D

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Tak se koláč povedl a moc děkuji za super recept :yes::-)

Jee mockrát Vám všem děkuji, zítra budu péct, tak se těšim :-)

Iveta (neregistrovaný/á) - je to tak ako píše Ivulinka a špagetka, pečiem pri strednej teplote - 170 - 180 °C.
Ďakujem vám dievčatá, že ste odpovedali namiesto mňa ;-)

Iveta (neregistrovaný/á) - já si dovolím Ivulinku doplnit - ono totiž hodně záleží na vlastní troubě, teploty v receptech ber jen jako orientační, protože neexistujou 2 stejné trouby, které by pekly naprosto stejně, takže to chce vychytat podle své. Já tenhle peču horkovzduchem při 170°C 25 minut, pak musím plech otočit (ze záhadného důvodu mi peče odzadu víc), dopékám 10 min. a pak vypnu troubu a nechám dojít. ;-)

Iveta (neregistrovaný/á) , sice nejsem autorkou, ale pokud potřebuješ rychle poradit, tak snad mi Terezka promine, já všechny moučníky tohoto typu peču zhruba při 175 st asi 30-40 minut +-.

Chci se jen zeptat nějaké dobré duše, jelikož budu péct poprvé, tak navím na kolik stupňů vyhřát troubu a na jak dlouho, může mi někdo odpovědět? Děkuji mockrát

Janka "výtvor" nevadí, práve naopak, díky za fotečku :yes:;-):-D

Dnes jsem udělala znovu a výsledek je opět::-p, ale citr.poleva je nad mé síly;-(;-), něco vzniklo, ale není to tak pěkné jako u dalších fotek,pokud bude můj "výtvor";-) vadit, tak ho kliďánko "máznu";-):-K

Už se peče v troubě:-8..voní celá kuchyň! Dávám bod ;-)

Dnes u nás doma hotovo, je to "rychlovka" a přitom je to :-p:-p, mí chlapové posílají bodíka:-D

moc dobre a hlavne rychle.:-8:yes:
hlavne bez vazeni.kluci se na to vrhli jako supi a ja taky.zitra budu mozna pect znovu.:-p

visel super ;-) i s kokosem :yes:

Tématické fráze:
makový koláč, makovník recept, koláč z nemletého maku, nemecky makovy kolac, makový koláč s citrónovou polevou, německý recept na makový koláč, makové koláče, recept na makový koláč, německý koláč, buchta z nemletého máku, makový koláč z nemletého maku, jednoduchý makový koláč, makovník z nemleteho maku, makovy kolac recept, makové řezy z nemletého máku s citronovou polevou, recept na makovník, nemlety mak, makovi kolac, kolac makovy, náplň z nemletého máku

Suroviny:
cukr, mouka polohrubá, mléko, vejce, olej, prášek do pečiva, mák

Přidat fotografie receptu