Domácí kečup
Nejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký samozřejmě můžete obměňovat. Pokud máte rádi pikantní, přidejte do něj chilli papričku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 616 kJ / 1 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,80 g |
Tuky | 6,87 g |
Vláknina | 55,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,18 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 331,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je rodinný, po mojí mamince. Když nejsou rajčata valné chuti (moučná, bez šťávy), tak se mohou využít na kečup. Kdo nemá rád ostré pokrmy, přidá místo ostré papriky o to víc sladké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2010 10:17
18. 8. 2009 19:49
18. 8. 2009 17:57
18. 8. 2009 13:41
21. 3. 2009 13:00
21. 3. 2009 11:13
21. 3. 2009 11:04
22. 1. 2009 16:24
22. 1. 2009 16:21
22. 1. 2009 10:34
Receptů na zavařování mám mocmoc
22. 1. 2009 10:16
22. 1. 2009 07:47
Jen bych dodala, že :
1) po rozvaření a přecezení znovu mixuji, kečup je opět o hodně jemnější (asi proto, že při mixování už nevadí ty kousky slupek, jádřinců a jadýrka)
2) přidávám i trochu oleje, kečup pak líp "teče"
3) když ho odpařuji, po určité době ho nechám odkrytý zchládnout a druhý den opět zahřeji a chvíli odpařuji....zjistila jsem, že opakovaným, i kratším vařením a pak odpařováním během chládnutí se mi kečup zahustí víc a lépe. Rozhodně se během toho nezkazí, protože je v něm dost konzervantů (cukr, sůl, ocet)
Snad neva, že jsem to sem písla
21. 1. 2009 20:12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 25 sekundami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 3 minutami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 4 minutami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 34 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 9 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při vaření rajčatového protlaku: Základem je správná hustota a chuť protlaku
Domácí kečup: Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty. Který z nich si připravíte na zimu?
Z úrody vyzrálých rajčat si uvaříme ten nejlepší domácí kečup. Ochutíme ho podle sebe, výsledek bude určitě kvalitní
Další recepty
Tématické fráze: kecup recept výroba domácího kečupu kečup recept na kečup výroba kečupu kečup z rajčat recept kečup recept na domácí kečup z rajčat recepty kečup recept na výborný kečup domácí kečup z rajčat recepty na kecup jak se dela kecup jak udělat kečup jak uvařit kečup rajský kečup domácí výroba kecup recepty kečup bez jablek top recepty kečup jak vyrobit kečup
Suroviny: rajče, jablko, cibule, sůl, ocet, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, koření hřebíček, koření nové koření, pepř celý, cukr
Domácí kečup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ3O
253 názorů