Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2021 15:59
Naprosto luxusní. Dělám už jen tento. Ubírám cukr a dávám celou skleničku marmelády. Super na spotřebu starých zásob. Všichni ho milujeme
7. 2. 2021 17:31
Ahoj, perník je výborný, už ho peču poněkolikáté. Nicméně uvědomila jsem si, že do něj vždy dávám kypřicí prášek do pečiva i kypřicí prášek do perníku. Je to tak správně nebo stačí perníkové koření? Děkuji za odpověď a všem přeji dobrou chuť
20. 1. 2021 23:46
Opravdu výborný pernik.
19. 1. 2021 20:56
Z poloviční dávky do koláčové formy.Půlka jen tak, druhá se sušenými švestkami a kešu.Nadýchaná a voňavá rychlovka Určitě brzy zopakuji
24. 11. 2020 15:02
pohoda.b@post.cz: Tento je NADYCHANY! Zadna buchta!
24. 11. 2020 14:43
Perník určitě vyzkouším a dám do něj hodně mandlí a ořechy. Těším se až budou recepty na nadýchanou vánočku nebo bochánek. Nemám to špatný ale žádný zázrak to není. Už jsem vyzkoušela hodně receptů ale stejně mi to přijde jako obyč. kynutá buchta
21. 8. 2020 11:14
DĚVČATA, všimla jsem si, že tu trochu tápete, kam dát marmeládu či povidla, ale ať ho dáte do kteréhokoliv druhu (pevné či tekuté suroviny) nic špatného ani převratného se nestane, ale v tom tekutém se lépe rozpustí. Pudink je jedno jaký dáte, když doma není zrovna čokoládový, ale on dává tmavší barvu perníku. Klidně se ptejte dál, časem Vám odpovím Jsem moc ráda za to vaše kladné hodnocení a hlavně, že chutná Jinak do něj můžete dát kousky meruněk, nebo broskví, to ještě podtrhne chuť perníku.
12. 7. 2020 21:23
Výborný,nadýchaný jako peříčko u našich třech dětí máte
20. 5. 2020 06:03
Ďakujem za upozornenie na chybné video.
19. 5. 2020 22:40
Tak povidla ani marmeládu jsem tam nedala ,puding jsem neměla čokoládový tak jsem tam dala karamelový a musim říct, že pernik je naprosto božský
19. 5. 2020 22:12
Wendy.W: Wendy,ale to není chyba autorky,videa dělá někdo jiný,to se musím Bibinky zastat,to není chyba její!!!!!Ale asi je dobře,že jsi na to upozornila,protože kdo dělá videa ,tak by se měl držet receptu,tak asi by se mělo upravit video!!!!!!!Není to poprvé,ty videa jsou kolikrát opravdu odfláknutá,to musím i já říci,kolikrát nejsou přínosem receptu,bohužel
19. 5. 2020 22:10
Wendy.W: Povidla patri do tekutych surovin
19. 5. 2020 21:58
Frantiska: jo to chápu, ale dělala jsem to podle videa a tam tu marmošku ani povidla nepřidala. Nevadí teď jsem ho vytáhla z trouby a vypadá, že se povedl
19. 5. 2020 21:54
MamlajdaD: Koukala jsem na video a tam ho právě nepřidala
19. 5. 2020 21:39
Wendy.W: Autorka receptu tuto ingredienci ("3 lžíce povidel nebo marmelády") má napsanou v seznamu surovin a v popisu přípravy má napsáno: "Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny,"... ! Povidla nebo marmeláda se přidávají samozřejmě k tekutým surovinám, rozhodně ne k sypkým.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 minutami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Právě bylo uvařeno:
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 22 minutami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 1 hodinou
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 2 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 2 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 3 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 3 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 4 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 4 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na andělsky nadýchaný perník na plech: Božsky vláčnou a voňavou chuť zajistí marmeláda i správný kypřicí prášek
Jak vylepšit litý perník? Vyzkoušejte do těsta přidat nasekané ořechy, rozinky a sušené ovoce, nebo potřít moučník čokoládou
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů