Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2009 17:04
Upečeno před půl hodinou a zachraňuji poslední kousky pro babičku ke které jdeme na návštěvu. Je nejen andělský, ale i božský a nebeský. Uděluji 36 bod
15. 11. 2009 12:28
Chlívo, jsem moc ráda, že jste si pochutnali a zároveň tě tady vítám mezi náma, jako nového Topíka a ať se ti tu líbí, jako nám všem
15. 11. 2009 12:10
Výborný a jednoduchý recept - pochutnala si celá rodina. Díky za recept.
11. 11. 2009 19:08
Perník jse nám povedl byl moc dobrý pochutnala si na něm celá naše rodina.Jen tak dál.
11. 11. 2009 11:53
Teda Baruš, to jsi mi udělala zase radost a že si pochutnal i manžel, který ho nemusí, tak to už je čest-díky za vyzkoušení
11. 11. 2009 10:33
Bibinko, vcera jsem upekla tveho "andela" a povedl se vyborne, dokonce tak, ze ho jedl i muj muz, ktery perniky moc rad nema. Nemela jsem orechy a tak jsem do testa dala trochu nasekane cokolady. Je fakt vyyyyyborny. Tobe bodik
8. 11. 2009 14:13
Natálko /neregistrovaná/ .... měla jsi předem rozpálenou troubu? Víš, jestli jsi nevložila plech s těstem do trouby studené a pak teprve nenařídila stupně teploty. Jinak ti přeju hodně úspěchů ve vaření a pečení.
8. 11. 2009 11:46
Natálko(neregistrovaná), těžko už ti poradím, když jsi ho pekla večer, ale musí to být troubou, asi by ten plech měl být v dolní části(ta horní peče asi víc) a v tom případě bych já plech přikryla pečícím papírem, nebo alobalem(propíchaným), aby odcházela pára. Taky nevím z tvého komentáře na kolik jsi ho pekla, je taky pravda, že v některých troubách může být upečený dřív, než je psáno. Ještě jedna věc, při pečení je lepší si perník kontrolovat špejlí(píchneš s ní do těsta)a když je suchá je upečeno. Tak to jsou asi mé postřehy až budeš péct příštěa neboj se toho, jsi jistě hodně šikovná, když se pustíš tak mladá do pečení. Držím ti palečky, ať se ti vede
8. 11. 2009 00:25
teď ho peču ale nejak se mi to nahoře pálí a dole je to pořád neudělaný jakto když to peču teprv 10 minut nahoře už je to černý a dole furt těsto .. poraďte někdo.... asi to bude tím že mi je teprv 12 let potom napíšu jak to dopadlo
7. 11. 2009 09:59
Musím znova poděkovat za slova chvály a Rokytko, jsem moc ráda, že se recept rozmnožuje do dalších domácností, to mě těší a Mirko, ty jsi mě potěšila moc, ani jsem tvůj komentář nečetla. 6Ye jsi musela znova péct je jasná zpráva o dobrotě tohohle perníku a Renatě to vyřídím ráda, zítra přijedou, tak jí to potěší!
6. 11. 2009 23:50
V životě jsem nejedla lepší perníček .... veliké plus a bodíííík
2. 11. 2009 16:44
Výborný perník. Pekla jsem ho minulý týden a všem moc chutnal, dva lidi hned chtěli také recept na tuto andělskou pochoutku
28. 10. 2009 11:44
Bibinkoprávě se dopekl druhý perník už z plné várky.Pro velký úspěch jsem zopakovala jeho pečení(dnes naposledy ve staré troubě).Jo a promazat ho zase musím-kvůli mlsnému manžílkovi-ale já to pro něj ráda udělám.Část hladké mouky(100g)jsem nahradila špaldovou a místo ořechů jsem dala podrcené špaldové vločky(dávala jsem je už včera).Ještě jednou díky a budu tě všude chválit a samozřejmě i tvou kamarádku Renatku.
28. 10. 2009 09:46
Je užasný,první který se mi opravdu povedl! Výborný recept
28. 10. 2009 08:38
Bibinko,tak jsem včera pekla tvůj perník(manžel si tuhle povzdechl-dal bych si dobrý perník) a je opravdu vynikající.Pekla jsem z polo-dávky do většího pekáče(my radši nižší těsto) a ačkoliv jsem ho chtěla nechat přírodní,manžel ho chtěl promáznout,tak jsem mu splnila přání.Zrovna ho jdeme snídat a už teď vím,že příště bude z celé dávky.Posílám pochvalu,boďku č.25 a fotečky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 1 hodinou
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 5 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 7 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 9 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 9 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 9 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších hrníčkových moučníků: Báječné recepty k odpolední kávě
10 nejlepších moučníků nejen na neděli: Upečte si andělský perník, šlehačkovou bábovku nebo moravské koláčky!
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová, kokos, ořechy mleté
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1384 názorů