Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svařák samotáře Rermora

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 255 kJ /
539 kcal
Bílkoviny1,40 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy23,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrůlku dáme trochu vody a do ní badyán, skořici, hřebíčky, hrozinky, citrónovou kůru (jednu čaj.lžičku) a cukr dle chuti. Krok 2: Vše povaříme cca 10-15 minut. Potom přilijeme víno a počkáme až se začne dělat pěna. Ihned odstavíme, nalejeme do skleniček.

Zveřejněno 24. 11. 2013

Poznámka autora cekrops

PS: toho qvalitního vína je asi škoda alééééé.......vždyť to znáte :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svařák samotáře Rermora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXZ7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svařák samotáře Rermora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXZ7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-p :yes:

:yes: svařák mám ráda a dělám ho i s džusem místo vody, je to trošku jiné ale dobré

Veronika.Hrozna: svařák asi proto, že se vaří voda s kořením

Proč ne? Já si myslím podle předchozích komentíku,že by to mohl někdo třeba "svařit" a ne zpěnit ! Např. já ! Lítám po kuchyni a hledám autogen!:-D

Ani jsem neůfal , že za takovej recept dostanu toliko bodů...;-)

@Veronika.Hrozna-svařák sa to volá preto lebo zlý kuchár ho "svaří" , dobrý kuchár ho privedie tesne pred var,do spenenia, varením sa stráca všetok alkohol a je to potom len teplá voda

Víťo, do dnešních studených dnů, jako dělané a 6.bod:yes:

Víťo, do dnešních studených dnů, jako dělané a 6.bod:yes:

Veronika.Hrozna: verunko, po tom nepátrej, hlavně fááákt víno nikdy nevař, jen vypěň, to víno myslím :-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Záludnost češtiny,proč se tomu říká svařák když se to nevře ,ale jenom pění?:-D:-p

Tématické fráze:
nejlepší svařák, svařák s džusem, nejlepší svařák recept, jak se dělá svařák, recept na svařák, svařák recept, svařák z becherovky, recepty pro samotáře, svařák z griotky, svařák za studena, recept svarak, jak se děla dobrý svarak, svarak, peny svařak, svařák nejlepší, jak dělá svařák, svařák z čaje recept, nejlepsisvarak, nejůepší svařák recept, recept na nejlepší svařák

Suroviny:
víno, badyán, skořice, koření hřebíček, rozinky, kůra citronová, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu