Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placky

Připravte rodině k večeři dozlatova vypečené bramborové placky. Jsou naprosto jednoduché, křupavé a voní tak lákavě, že se všem budou sbíhat sliny. Můžete do nich zužitkovat i brambory od oběda, pokud vám zbyly.

Hodnocení receptu je 4,6 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

modelka12

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí brambor

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 461 kJ /
1 066 kcal
Bílkoviny28,89 g
Tuky33,66 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 336 mg
Sodík 3,33 g
Sůl8,21 g
Sacharidy154,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené brambory nastrouháme, posypeme hrubou moukou, osolíme, přidáme vejce a rozehřáté máslo. Krok 2: Z hmoty vypracujeme pevné těsto, které rozválíme na plát a vykrajujeme menší placky. Krok 3: Bramborové placky smažíme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova.

TIP: Další bramborové placky

Zveřejněno 11. 2. 2014

Poznámka autorky modelka12

Jsou opravdu dobré :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8An3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8An3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Chcete-li je vylepšit, nahraďte část brambor tvarohem nebo můžete použít i zbytek bramborové kaše

Naprosto skvělé. Zkuste dát 50 g hrubé a 50 g polohrubé, funguje to skvěle. Při smažení použijte sádlo a nešetřete s ním.

Proč používáte na smažení olej. Lepší jsou na sádle. Jsou pěkně vypečené. To samé bramboráky.

Mouku jsem dala od oka podle receptu hrubou, ale příště zkusím polohrubou.

Skvělý nápad jak udělat večeři že zbytků

<3 uvařeno ze zbylých brambor od oběda a večeře byla super ????

Nedělala jsem plát a z něj placky. Těsto jsem měla řidčí, tak šlo v malých bocháncích rovnou na rozpálenou pánev kde jsem placičky dodělala vařečkou.
Dobrota to byla stejná. :D

h4ever: no, tak ste to prepočítavali na 40 g alebo na 0,4 kg? Ale beriem v úvahu, že je to preklep, lebo si neviem predstaviť robiť placky zo 40 g zemiakov.
Pekne píšete, ako ste prepočítali všetky suroviny, okrem dvoch-soli avajíčka. Soľ nevadí, ale vajce áno. Samozrejme, že ste museli pridať múku.;-)

Boha jeho! To byla ťaplačka! :-!

Chtěl jsem si udělat menší porci tak tři placky a musel jsem tam přidat asi deset lžíc hrubé mouky protože to vůbec nešlo uhníst! Strašně se to lepilo, byla to nekompatibilní hmota. Nevěděl jsem kolik té mouky tam mám dát tak jsem se s tím páral docela dost dlouho, než jsem to vyladil.

Recept jsem odvodil od tohoto receptu jen přepočítal na 40g brambor:

Bramborové placky - celkem asi 7 placek
(1 malá, jedna nebo dvě velké a zbytek střední)
- 4 brambory - 0,4 kg (větší brambory bez slupky se mi vařili asi 17-18 minut)
- 24g másla
- 80g hr. mouky nestačí! Musel jsem tam přidat ještě tak 8-10 polévkových lžic (no jako asi dvojnásobek)
- lžička soli
- 1 vejce

Strouhání? To si děláte prdel? Vždyď se mi ty brambory v ruce rozsypaly co na tom chcete strouhat? Na válení a vykrajování jsem se vybodl. Na vál jsem dal hladkou mouku a dlaní jsem udělal placky, plus dotvaroval v ruce ve vzduchu. Na velkém hořáku, jsem to prudce smažil z obou stran a pak ještě dosolil a bylo to dobré. Já to však jím s vařenou kedlubnou, plátky 4mm, ochucené houbovým kořením a ty placky k tomu přikusuju.

PS:
Doporučuju přepsat množství hrubé mouky.
PS2:
Musím vás ale pochválit za jednotky v gramech, máma má recepty v dg a ty se mi pletou.

Pokud mi zbydou varene brambory, delam prakticky stejne, jako Nadja.
Nedavam maslo, jen vejce a polohrubou mouku a lehce v mouce i obalim. Smazim na tuku, maji hezkou krusticku.

p.banánková 22. 11. 2016 13:00
Milá Nado,není uvedeno kdy a jestli vůbec brambory oškrábat:-?:-O

skarlettka: no jistěže myslí, asi je to blondýna, já doporučuji neškrábat a naopak čím víc klíčků, tím líp :o))):-p

Zobrazit 4 starší odpovědi

modelka, prosím, raději nastrouhané brambory prosypej moukou :-p

Tématické fráze:
bramborové placky, bramborové placky recept, recept na bramborove placky, recept bramborové placky, bramborova placka, bramborove placky lada hruska, testo na bramborove placky, recepty bramborové placky, bramborovy placky, bramborovy placek, bramborové placky ládi hrušky, jak se dělá bramborová placka, škvarkové placky ladi hrušky, láďa hruška bramborové chleba, bramborová placka recept, bramborovéplacky, recepty na bramborové placky, recept na bramborovy placky, bramborovy placky recept, braborove placky

Suroviny:
brambory, máslo, mouka hrubá, vejce, sůl, olej

Přidat fotografie receptu