Hraběnčin řez od maminky
Jeden z nejoblíbenějších receptů jak zpracovat přebytek jablek. Ale protože kyselá jablka jsou dnes vzácností, je dobré je před pečením zakápnout citronem, aby byl koláči lehce pikantní. V každém případě si ale pochutnáte.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 733 kJ / 3 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,72 g |
Tuky | 184,24 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 766 mg |
Sůl | 2,07 g |
Sacharidy | 504,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 1. 2021 19:59
Nechápu,proč tady rozebíráte toho pána..Každý má právo na svůj názor..;-A jak se říká,žádný učenec z nebe nespadl..Takže asi tak a obdivuji chlapy,kteří umí péct..
18. 5. 2019 18:14
jarda Kadic: jak velký tedy rozměr plechu ma byt?
31. 5. 2016 06:54
Vyborny, vcera upeceno a jsem rada, ze kousek zustal i na snidani, dekuji za recept.
28. 10. 2015 13:46
Všechny ty hraběnčiny a podobné řezy budou určitě dobré,ale u všech(to se týká i různých koláčů, bublanin atd)mi moc vadí,že není psán rozměr plechu,dnes se vyrábí spousta velikostí.Dělal jsem dnes zrovna jedny z hraběnčiných řezů a zjistil,že mám zrovna velký plech.Takže těsto dolů a přenést na menší!
Píšu to k tomuto receptu, protože jsem ho dnes použil.Řezy jsou v troubě,určo budou dobré
Píšu to k tomuto receptu, protože jsem ho dnes použil.Řezy jsou v troubě,určo budou dobré
9. 11. 2014 09:42
Taky se přidávám k těm, co nehubují , každý se učí a ani nehodlám nakukovat k dalším podobným receptům do komentářů, spíš bych řekla, že někdo občas má vychytávku a tak jí sem dá. O tom to je, tak se lidi, nezlobte a raději buďte milí a při sobě a to nejen při neděli...
13. 3. 2014 21:50
magdalenka:Já to nečetl,ale chybami se člověk učí. Už to tu nebudu řešit.
13. 3. 2014 14:28
hubikula:pri pridávaní receptu máš udané, musel si to vidieť:
"Než přidáte nový recept, zkuste jej vyhledat na Topreceptech, zda už tu není. Duplicitní recepty prosím nepřidávejte, děkujeme."
Duplikát sa podarí asi každému, ale vyhľadávač funguje dosť spoľahlivo. Vyskúšaj hľadať, hlavne podľa zadávaných surovín. Ak sa s tým zoznámiš, určite ti to pôjde bez problémov. Názvy sú často zavádzajúce, hlavne ak ide o "mňamky" alebo "ňamky" alebo "dobroty", to len tak na okraj...
"Než přidáte nový recept, zkuste jej vyhledat na Topreceptech, zda už tu není. Duplicitní recepty prosím nepřidávejte, děkujeme."
Duplikát sa podarí asi každému, ale vyhľadávač funguje dosť spoľahlivo. Vyskúšaj hľadať, hlavne podľa zadávaných surovín. Ak sa s tým zoznámiš, určite ti to pôjde bez problémov. Názvy sú často zavádzajúce, hlavne ak ide o "mňamky" alebo "ňamky" alebo "dobroty", to len tak na okraj...
13. 3. 2014 11:14
Ano jsem tu nový, že jsem sem dal recept, který je podobný většině, to jsem taky zjistil, ale každý máme právo nějak začít. Nejsem kuchař profesionál ani každý den u plotny nestojím,abych vařil pro velkou rodinu.Vařím a převážně peču pro svoji radost a o tom to je. Když mi někdo přijde na návštěvu a něco uvařím ze zdejších receptů,tak se nechlubím, že je to z moji hlavy, ale říkám všem, kde jsem recept našel.
13. 3. 2014 11:04
Dajda: Koukám, že se asi hodně řídíte svým mottem.
13. 3. 2014 10:50
hubikula: Tak to si nevidíte do pusy, tedy pardon do klávesnice!
P.S. Profík nejsem, ale chleba si namazat docela umím a než přidám recept, hodně se snažím zjistit, zda tu už není. Ráda bych, aby tenhle zajímavý web trochu vypadal k světu, i když nepatřím mezi jeho administrátory. Přidávat recept, který tu už mnohokrát je v téže podobě a s fotkami, když nemám zajímavou inovaci, mi připadá jako nošení dříví do lesa, sov do Athén a perníku do Pardubic.
P.S. Profík nejsem, ale chleba si namazat docela umím a než přidám recept, hodně se snažím zjistit, zda tu už není. Ráda bych, aby tenhle zajímavý web trochu vypadal k světu, i když nepatřím mezi jeho administrátory. Přidávat recept, který tu už mnohokrát je v téže podobě a s fotkami, když nemám zajímavou inovaci, mi připadá jako nošení dříví do lesa, sov do Athén a perníku do Pardubic.
13. 3. 2014 09:55
casino: V dnešní době se člověk nezavděčí nikomu.
13. 3. 2014 09:53
Dajda: Já žádné pravidla neporušil a nikoho jsem neurazil.
13. 3. 2014 07:18
hubikula: Jste tu poprvé. Možná by nebylo od věci seznámit se s pravidly a snažit se jim trochu vyhovět, ne hned urazit ty ostatní, kteří si například dovolili dát podobný recept před Vámi.
13. 3. 2014 01:38
Souhlasím s Dajda: a maiva: a dokonce i se zrzka (neregistrovaný/á)
hubikula:
Chápu, že je to pro vás srdeční záležitost, ale vypadá to tak, že kdo tu nemá aspoň jeden duplicitní rcp, jako by nebyl...
hubikula:
Chápu, že je to pro vás srdeční záležitost, ale vypadá to tak, že kdo tu nemá aspoň jeden duplicitní rcp, jako by nebyl...
12. 3. 2014 22:52
Řeknu to takhle, recept mě naučila máma ještě když jsem byl malý.Do teď ho znám zpaměti. Že jsou tu lidí, kteří řeší kolikrát tu tento recept je popř. jeho obdoba, tak ať se podívají sami do svých receptů kolikrát kopírují druhé. (viz Lité koláče apod., recepty podle celebrit, aj.) To už tu můžu rovnou opisovat kuchařky. A věřte mi, už jsem z netu udělal hodně dobrých věcí a některé bych změnil, ale každý si to dělá podle svého. Už jen takový TIRAMISU si Češi upravili podle svého přidáním lučiny nebo pomazánkového másla místo originálního mascarpone a mohl bych pokračovat. Ovšem nemám čas se zabývat lidmi, co si myslí, že jsou profíci a neumí si namazat chleba. Přeji dobrou chuť.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 3 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 7 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 11 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
RabaRoman uvařila před 11 minutami
Sirup z květů černého bezu
Mishishe1 uvařila před 20 minutami
Vepřová plec na hořčici
harvel uvařil před 34 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 4 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 4 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 7 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct nejoblíbenější hraběnčiny řezy - moučník s jablky, ořechy a vrstvou sněhu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Další recepty
Tématické fráze: hraběnčiny řezy na velký plech ananasová buchta ládi hrušky hraběnčin řěz hraběnčiny řezy na plech láda hruška ananasová buchta hraběnciny řezy hrníčkové hrabenciny rezy hraběnčiny řezy hrníčková kuchařka hraběnčiny řezy strouhané hraběnčiny řezy top recepty výborné hraběnčiny řezy ananasová buchta od ládi hrušky recepty ládi hrušky ananasova buchta hraběnčina řezy na plech hrníčkové hraběnčiny řezy hraběnčiné řezy na plech ananasová buchta podle ládi hrušky hrabencin rezy hraběnčín koláč hrabenviny řezy na plech
Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, tuk hera, vejce, prášek do pečiva, kokos strouhaný, jablko, cukr skořice, cukr krupice, tuk, mouka hrubá
Hraběnčin řez od maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Drmn
21 názorů