Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá čalamáda- k okamžité spotřebě

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anubis

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1

6

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 934 kJ /
701 kcal
Bílkoviny13,30 g
Tuky2,04 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,20 g
Sůl20,20 g
Sacharidy146,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškerou zeleninu nakrouháme. Krok 2: Smícháme s octem, cukrem a přidáme prosáté DEKO. Krok 3: Rukou mícháme a mačkáme, aby zelenina pustila co nejvíce šťávy. Dá se konzumovat okamžitě nebo dát do ledničky, tam vydrží pár dní.

Zveřejněno 16. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá čalamáda- k okamžité spotřebě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0mX5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá čalamáda- k okamžité spotřebě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0mX5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

tejaja: Terezko, Václav nás zdraví z Kanady, tak tam to asi nekoupí;-):-)

Vaclav Stastny: Väčšina starších napíše DEKO, lebo niekedy to bol jediný konzervačný prípravok na zeleninu. Teraz ich máš viac značiek, kľudne môžeš použiť akýkoľvek ( Zelko, Nakladač, Delko...).;-)

Vaclav Stastny: Deko je sypký konzervační prostředek, složení tu v odkazu
http://www.zdravapotravina.cz/korenici-smesy/deko-...

Vaclav Stastny 13. 2. 2015 06:17
Prosim vas co je to "prosate DEKO? Tam je napsano 20g DEKA a my nevime co to je. Dekujem ze zmrzle Canady Vasek

Dobrý deň. Napíšem Vám recept na čalamádu / ze zelí/ ktorý mám od svojej kamaradky z Topolčianok, zaručeně inu už robit nebudete chciet. Tu je recept. čalamáda je z bilého hlávk. čerstv. zelí. Zelí nakrájat 5 kg asi /3 hlávky / malo nasolit,2-3 velke cibule nakrajat,1 červ, papriku nakrajat na rezančeky pre efekt./ 1,7 dcl vody varit a urobit zelko,pridat 1/2 l octu a 1/2 kg kryst. cukru.Zelí zalejeme horucim nálevom a nechame cez noc uležat, odstát,občas promíchat.Dat medzi prsty pyrosiričitan sodný, aby zelí nesčernalo.Ja dávam i nastrouhanou mrkev asi tak 3-4 kusy. To je panečku až potom čalamada. Mám ju uloženu v 3l sklenici od okurek, len tak v ložnici kde se netopí, a nebo ve špajzu. Treba skusit, stoji to za to.

Joo, tohle muzu! :yes:

Tématické fráze:
rychlá čalamáda, calamáda rychlá, calamada.com, rychlá čalamáda recept, calamada bez deka, čalamáda ze zelí, konzervační prostředek deko, čalamáda, čalamáda recept, rychlocalamada, čalamáda-zelí mrkev papriky, pyrosiričitan, top čalamada, rychla čalamáda ze zelí, rychla calamada zezeli, čalamáda ze zelí a mrkve, čalamada zeli, domácí čalamáda se zelím bez deka, calamada bez mrkve, salát z červ. zelí

Suroviny:
zelí bílé, cibule červená, mrkev, paprika čerstvá bílá, okurka salátová, ocet, cukr, deko

Přidat fotografie receptu