Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávaná mrkev

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 404 kJ /
814 kcal
Bílkoviny18,41 g
Tuky46,56 g
Vláknina19,76 g
Cholesterol 143 mg
Sodík 508 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy71,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, zasypeme paprikou, podlijeme vodou a dusíme asi 15 minut. Krok 2: V mléce rozmícháme mouku, vlijeme do mrkve a krátce povaříme. Okurky nakrájíme na nudličky a přidáme k mrkvi. Krok 3: Dochutíme solí, popřípadě octem. Podáváme s vařeným bramborem, kdo má rád, může mít i rýži.

Zveřejněno 9. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná mrkev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8mW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná mrkev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8mW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

amorhop: Tak to jsem ráda, Vladi.. Já se teď taky snažím bez masa nějakou chvilku ;-)

:yes::yes::yes::yes::yes:tak dnes jsem dělala poprvé a určitě ne naposledy, opravdu změna bez masa je úžasná děkuji za recept

Skvělé, s těmi okurkami je to zajímavá změna :yes:

BronislavaP: Je to úplně jiné, než klasická mrkev, že? :-8

děkuji za výborný recept, mám dušenou mrkev moc ráda, tento recept je vynikající....velmi chutné jídlo a nejvíce mi chutná s rýží...nikdo by nevěřil jaké chuťové divy udělá ta kyselá okurka....dokonce jsem porce zamrazila k dalšímu rychlému použití:yes:

Valinka: Děkuji, taky já tohle jídlo miluji a často si ho vařím :-)

Z okurkou, to musim vyzkouset, zajimavy a zrejme bajecny napad. Jen misto mlika davam smetanku, tu poradnou, slehaci, zadny vodovy povl. A co se smetanky tyce : davna pritelkyne z mladi mi dala dobrou radu: davej smetanku do spanelskych ptacku i do bramboro-vurtoveho gulase. No, moc se mi to nezdalo, ale zkusil jsem to a od te doby to jinak nedelam, jste pak jako v pohadce.

Paul Sulc: Rozhodně věřím. Smetana jídlo krásně zjemní;-)

Zobrazit starší odpověď

Jani,velice podařená dobrota:-p:-KS tím okurkem,to je teda moc príma nápad:yes:

Irule: děkuji :-)

:yes: Jani zadělávanou mrkev miluju nejvíc, takže posílám bod +8:yes::yes::-p:-p:-K

:-p moc pěkné, pochutnala bych si:yes::-K

spagetka:;-)

Tohle milujeme, muž k tomu ani maso fakt nemusí :-p:yes:

mika59: Já běžně taky, ale tady jsem přidala okurky, tak se mi zdálo, že hrášek by tam byl navíc :-). Trochu změna;-)

Mrkev miluju, přidávám ještě hrášek.:yes::yes::yes:

Mrkev já tuze ráda, dávám ji skoro do všeho, na tvém receptu bych si určitě moc pochutnala:yes:

Tématické fráze:
zadělávaná mrkev s hráškem, mrkev recepty, recepty z mrkve, zadelavana mrkev s masem, recept na zadělávanou mrkev, zadělávaná dušená mrkev, zacelavana mrkev, yadělavana mrkev, zadělávana mrkev s bramborem, zadelavana, zadelavanamrkev, zadělávaná mrkve, zdělávaná mrkev recept, recept z mrkve, mrkev recept, zadělavana mnrkev, zadělávná mrkev, dušená zadělavaná mrkev, zadělávaná mrkev-recept, dobry recept na zadelavanou mrkev

Suroviny:
mrkev, máslo, cibule, paprika sušená sladká, sůl, mouka hladká, mléko, okurky sterilované, voda, ocet, bujón zeleninový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu