Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Drobek Drobek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 573 kJ /
854 kcal
Bílkoviny8,18 g
Tuky83,53 g
Vláknina6,08 g
Cholesterol 154 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy15,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krok 2: Ve větší pánvi rozpálíme sádlo až se z něj začne lehýnce kouřit, na něm osmahneme kotlety 3 minuty z každé strany a položíme stranou. Krok 3: Do pánve dáme cibuli, osmahneme, přidáme česnek, ještě chvilku osmahneme (zhořkl by). Sundáme s ohně, vmícháme papriku, nalijeme vývar a uvedeme do varu. V tekutině rozpustíme výpečky. Krok 4: Do pánve vrátíme kotlety a na mírném plameni dusíme 1 hodinu, až je maso měkké. Pak maso vyndáme a dáme do tepla. Krok 5: V hrnku smícháme šlehačku se zakysanou smetanou a moukou. Míchajíce nalijeme do pánve a mícháme, až se rozpustí a udělá hustá šťáva (dobře vypomůže ponorný mixer). Přidáme kopr, ještě promícháme, už dál nevaříme. Osolíme dle chuti. Krok 6: Na talíře dáme maso, zalijeme omáčkou a pokud zbývá, ještě nějakou podávat v omáčníku. Krok 7: Podáváme s noky, spatzlemi, rýží, konečně i poctivý český knedlík není k zahození.

Zveřejněno 29. 3. 2009

Poznámka autora Drobek

Recept je převzat z "The Cooking of Vienna's Empire", od Josepha Wechsberga, tedy Jak se vařilo za Rakouska.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P17A

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P17A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Mňam:-OTento recept som si nevšimla,ale určite vyskúšam čo najskôr,kým je čerstvý kôpor:-p

Kapros - maďarsky KOPR !!!!
Pro - Vlastimil Mitrovský (neregistrovaný/á) Je to i v názvu, navíc taky maďarsky sice neumím, ale umím používat překladač.

Jinak recept je :-p:-p:yes::yes:

A kdo sem plete kapry? Já ne. Maďarsky neumím, jméno jsem opsal z kuchařky kterou uvádím. No a jestli kapros někomu připomíná kapry, musí si to vyřídit s Maďarama.;-)

Vlastimil Mitrovský 8. 3. 2010 08:53
nepatří pod kapra

Tak to mi nějak uniklo:-p:yes::yes::yes::yes:

Jedním slovem - ÚŽASNÉ :yes:

Tématické fráze:
vepřové kotlety, vepřové výpečky recept, co uvařit z vepřové kotlety, vepřové kotlety s omáčkou, vepřové kotlety recept, omáčka z vepřové kotlety, kotlety recept, kotlety recepty, vepřový kotlet, kotlety, koprova omacka s veprovym masem, kotlety s omáčkou, vepřové maso s koprovou omáčkou, recepty z vepřové kotlety, recept veprove kotlety, vepřová kotleta s omáčkou, recept na vepřové kotlety, recept kotlety, vepřová kotleta recepty, vepřové s omáčkou

Suroviny:
kotleta vepřová, sádlo, sůl, pepř mletý, mouka, cibule, česnek, šlehačka, smetana zakysaná, mouka, kopr

Přidat fotografie receptu