"Tiramisu" po česku
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém navrstvíme mezi piškoty namočené v kávě ochucené rumem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 406 kJ / 4 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,73 g |
Tuky | 161,10 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 5,36 g |
Sůl | 13,16 g |
Sacharidy | 562,13 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 10. 2009 10:32
Holky Ď. za tip. Budu na ní myslet až pojedu do makra.
21. 10. 2009 10:29
Já ji kupuju v Makru, tak ji mají pořád, ale už jsem ji viděla i v Bille (je fakt, že snad jen 2-3x)...mně se na ní nejvíc líbí, že NIKDY "nespadne"...pořád drží...
21. 10. 2009 10:26
Světlanko díky za tip - už jsem o ní někde četla, myslím na mimibazaru, jen co zajedu do Makra, tak zakoupím, prý se tam dá sehnat
21. 10. 2009 10:22
Papričko - zkus jí. Krásně se šlehá, drží. Já když šlehám "klasickou" šlehajdu - máme doma máslo Jestli ti mohu doporučit při tvém dietním režimu, zkus i Rama na vaření. A na "Ano šéfe" se nekoukej - je to jen ubohá náhražka Gordona Ramseye.
Ono u těch cukráren asi hodně záleží, jaký druh používají, je jich velké množství.
Ono u těch cukráren asi hodně záleží, jaký druh používají, je jich velké množství.
21. 10. 2009 10:21
Holky, vyzkoušejte někdy http://www.gastropro.cz/DetailPage.asp?DPG=1541, je to taky rostlinná šlehačka bez "chuti a bez zápachu" a dá se použít jak na sladko tak na slano...dá se koupit v litrovém balení, nebo v balení 12x2dl...
21. 10. 2009 10:11
Tak o křehčeném mase ani nemluv.
Já jen jsem teď trochu postižená, protože ráda koukám na Ano, šéfe!, kde Pohlreicha vždycky nastartuje, když mu někdo místo másla nebo smetany podá ramu.
Také jsem měla možnost porovnat ten samý zákusek z cukrárny, kde používají rostlinnou šlehačku a z jiné cukrárny, kde používají jen tradiční suroviny. Ne, že by to oboje nebylo dobré - to určitě néééé , ale byl to rozdíl.
Každému podle jeho chuti. Pokud lépe drží, tak to chápu. Já ji ještě nikdy nekoupila.
Já jen jsem teď trochu postižená, protože ráda koukám na Ano, šéfe!, kde Pohlreicha vždycky nastartuje, když mu někdo místo másla nebo smetany podá ramu.
Také jsem měla možnost porovnat ten samý zákusek z cukrárny, kde používají rostlinnou šlehačku a z jiné cukrárny, kde používají jen tradiční suroviny. Ne, že by to oboje nebylo dobré - to určitě néééé , ale byl to rozdíl.
Každému podle jeho chuti. Pokud lépe drží, tak to chápu. Já ji ještě nikdy nekoupila.
21. 10. 2009 09:56
Také ji používám a jsem s ní spokojená.
21. 10. 2009 09:40
Používám jí z prostého důvodu - je rostlinná a velmi dobře drží tvar. Je i málo kalorická. Když jí kupuji, vím o tom, že je rostlinná a není to pravá šlehačka. Narozdíl od zakysaných smetan, které jsou prodávány jako zakysané smetany, ale ve kterých figurují zahušťovadla. Nemám nic proti "mocné" chemii, tažení za "é" mne nebere, protože vím, od star. syna (chemika), že jsou OK. Jen mne vadí, že si často kupujeme výrobky, aniž bychom si uvědomili, jak jsou vyrobené, což beru jako klamání spotřebitele.
Ten samý názor mám i na "křehčené" maso - je to hnus, kupujeme si maso+fujtajbl, v kterém se to koupe a myslíme si, jak jsme levně nakoupili
U té šlehačky je to vysloveně napsáno, že je rostlinná - a já na chutí nevidím rozdíl
Ten samý názor mám i na "křehčené" maso - je to hnus, kupujeme si maso+fujtajbl, v kterém se to koupe a myslíme si, jak jsme levně nakoupili
U té šlehačky je to vysloveně napsáno, že je rostlinná - a já na chutí nevidím rozdíl
21. 10. 2009 09:32
Dík náhodnému receptu mi pinklo do oka tohle krásné tiramisu. Iljušo dotaz - proč používáš rostlinnou šlehačku od Ramy? Taky nemám moc ráda zahušťovadla, všemožná E... a náhražky, proto mně překvapilo, že tu není echt pravá šlehačka? Ď za odpověď.
16. 4. 2009 23:16
Hodněkrát jsem dělala dortíky s piškoty a s různými druhy krémů, ale tento vypadá zvlášť dobře. Také ho ukládám a dávám bodík
16. 4. 2009 21:36
Takový recept mne dovede oslovit a už je v oblíbených. Určitě vyzkouším a dám vědět.
Posílám bodíka.
Posílám bodíka.
16. 4. 2009 19:48
Taky rádi mlsáme takovéhle dobroutky a od teď už budu také kupovat jen zakysanku Zott, nikdy jsem po tom nepátrala, že by taky v zakysance mohlo být zahušťovadlo. Vím, že je třeba ve všelijakých dia, nebo light jogurtech /to už potom nemá ani s jogurtem nic společného/ ale tobě bodík patří
16. 4. 2009 19:11
Na sladké moc nejsem, vlastně vůbec, ale tiramisu je jedna z hodně mála věcí, které neodolám . A tenhle recept vypadá moc dobře.
Díky za recept i tip na zakysanku
Díky za recept i tip na zakysanku
16. 4. 2009 17:46
Přesně tak, jen ale dělat tak 2 dávky
16. 4. 2009 17:45
No, moc hezké, tohle se v létě dobře konzumuje, co? Nemusí péct trouba, je to takové osvěžující
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 4 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 6 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 7 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 8 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 8 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
4 časté chyby při přípravě tiramisu: Jak chybám předejít, aby byl dezert dokonalý
Jak využít zbytky velikonočního mazance? Žemlovka s banánem, kávou vonící tiramisu nebo španělské „koblihy“ vás dostanou
Další recepty
Tématické fráze: tiramisu recept tiramisu ze zakysané smetany tiramisu z tvarohu tiramisu recept na tiramisu tiramisu z tvarohu recept recept tiramisu recept na tiramisu z tvarohu tyramisu tvarohové tiramisu recept tiramisu podle pohlreicha tvarohové tiramisu tyramisu po česku recepty tiramisu jahodové tiramisu recept dle pohlreicha recept na tyramisu domácí tiramisu recept tiramisu z tvarohu tiramisu se zakysanou smetanou tiramisu zakysaná smetana
Suroviny: piškoty cukrářské, smetana zakysaná, rama cremefine, tvaroh odtučněný, káva instantní, rum, cukr vanilkový, cukr moučkový, kakao
"Tiramisu" po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZYE
30 názorů