Suroviny
Porce: 10-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 472 kJ / 1 786 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,92 g |
Tuky | 142,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 377 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 105,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 160 stupňů.
Krok 2: Smícháme všechny suroviny a dle potřeby buď doředíme olejem, pokud je těsto husté, anebo v opačném případě dosypem moukou. Ale já vždy těsto mělo ok, takže jsem nikdy neředila. Do těsta přidáme kousky nasekané čokolády.
Krok 3: Těsto vylijeme do dortové formy o průměru 26 cm, která musí být vymazaná a vysypaná anebo použijeme pečící papír. Pečeme cca 45 min, záleží na troubě.
Krok 4: Mezitím vymícháme krém z ricotty a tvarohu, přidáme rozdrcenou vysokoprocentní čokoládu a dáme na chvilku ztuhnout do lednice.
Krok 5: Vychladlý korpus uprostřed rozkrojíme a pomažeme polovinou krému, druhou polovinou krému pomažeme vršek dortíku a pokud se povede i okraje. Posypeme čím kdo chce. Já použila rozdrcené sušenky Lotus, které moc zdravé nejsou, ale opět kvůli dětem a manželovi. Super bude také posypat rozdrcenou čokoládou, oříšky, či ovocem, záleží na vaši představivosti a chuti. Dáme ztuhnout alespoň na hodinu do lednice a můžeme podávat.
Zveřejněno 5. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semolínový rychlodort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oorY
Moje poznámka
Semolínový rychlodort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oorY
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 2 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 31 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 46 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Tématické fráze:
puding ze semolinové mouky,
semolinový pudink,
semolínový koláč,
semolinový puding recept,
semolinovy koláč s jablky
Suroviny:
mouka semolinová,
med,
mléko,
olej řepkový,
vejce,
prášek do pečiva,
tvaroh ve vaničce,
sýr ricotta,
čokoláda
Komentáře