Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 11 808 kJ / 2 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 219,36 g |
Tuky | 178,19 g |
Vláknina | 24,81 g |
Cholesterol | 705 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 46,90 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2020 13:11
19. 4. 2020 12:45
19. 4. 2020 12:44
19. 4. 2020 12:22
Ba ne, takovou kuchařskou zhovadilost bych si nedovolil prezentovat jako radu
No, ale mám odzkoušeno ještě jednu věc stran té tlusté blány: v případě podezření na její budoucí nepoživatelnost ji nechám vcelku a přihodím ji k masu (a vyhodím ji až posléze).
Ale mé postupy berte s rozvahou... Např. do vánoční polévky z kapra použiji na vývar doslova i poslední šupinu (tedy vyjma žluči a střev, pokud se mi tato nechce obracet naruby a čistit). Ale mačaft o tom nemá ani páru, protože by polévku takto připravenou se ffší pravděpodobností nepozřel...
19. 4. 2020 12:16
19. 4. 2020 12:11
19. 4. 2020 12:00
19. 4. 2020 11:47
Takže s nimi zcela souhlasím.
Když bud chtít "čisté" maso koupím jiný kus zvířete...
19. 4. 2020 11:35
Kdysi, z čiré lenosti, jsem kližku neodblanil a vůbec jsem se s ní moc nepáral...
Tepelnou úpravou se šlašky ztratí, šlachy povolí, úpony zgelovatí a sós více želíruje a celkově je plnější
A od těch dob se s kližkou moc nemaluju...
No, na rozdíl od Písně práce je LENOST matka pokroku, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 15 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 2 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 4 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 4 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 5 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 5 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 5 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 6 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Jak se dělí hovězí maso? Které části jsou šťavnaté a libové
Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku
Další recepty
Tématické fráze: recepty z hovězí kližky
Suroviny: kližka hovězí, vývar hovězí, víno červené, slanina, sádlo, máslo, olej, cibule, mrkev, žampióny, česnek, protlak rajčatový, cibule šalotka, bobkový list, tymián čerstvý, sůl, pepř
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3wG
9 názorů