Marocká pikantní polévka s harissou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 406 kJ / 1 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,31 g |
Tuky | 47,15 g |
Vláknina | 188,87 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,73 g |
Sůl | 7,40 g |
Sacharidy | 183,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem náhodou našla ve starém časopise a bylo tam také napsáno, že v každé rodině mají na tuto polévku vlastní recept. Zkusila jsem uvařit podle svého, je výborná a moc všem chutnala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2024 08:19
Tonja: Děkuji za komentář i poučení a přeji krásný den
21. 3. 2024 00:26
Harissa je chilli pasta původem z Tuniska. Myslím, že v Maroku se spíše do podobných jídel používají přímo chilli papričky.
Přidat trochu něčeho od masa a římský kmín (cumin) a máme dobrou a pro Maroko typickou polévku harira.
Přidat trochu něčeho od masa a římský kmín (cumin) a máme dobrou a pro Maroko typickou polévku harira.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 13 minutami
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 18 minutami
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 1 hodinou
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 2 hodinami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 2 hodinami
Další recepty
Suroviny: mrkev, celer, cibule, česnek, olej rostlinný, vývar zeleninový, protlak rajčatový, harissa, šťáva citronová, cukr, čočka červená, cizrna sterilovaná, sůl, koriandr čerstvý
Marocká pikantní polévka s harissou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G73
2 názory