Marmeláda z mirabelek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 42 169 kJ / 10 079 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,75 g |
Tuky | 7,00 g |
Vláknina | 87,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 141 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 437,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2020 17:56
magdalenka:, Eja57:, casino: děkuji vám!
K drsnému komentáři autora receptu se nebudu vyjadřovat. Nestojí mi za to.
K drsnému komentáři autora receptu se nebudu vyjadřovat. Nestojí mi za to.
12. 9. 2020 11:29
casino: ne, bylo tam 2 dcl, opraveno na 2 dl.
12. 9. 2020 11:07
PedroSanchez:
Týýý brďo..., vy račte být v komentářích ještě jedovatější než ich
No a to už je co říci, že
Eja57:
No, totok ovoce se blbě zbavuje pecek jak píšete, že
Já ho v kastrole halabala podlábím mačkadlem na zemáky a pak ho podusím (samozřejmě bez vody, nejsu přece tydýt, že), po rozvaření ho proženu přes řídké síto a pak dodělám na ohni podle potřeby
***
PT moderátorky, opravdu nebyly původně v surovinách 2 l vody???
Týýý brďo..., vy račte být v komentářích ještě jedovatější než ich
No a to už je co říci, že
Eja57:
No, totok ovoce se blbě zbavuje pecek jak píšete, že
Já ho v kastrole halabala podlábím mačkadlem na zemáky a pak ho podusím (samozřejmě bez vody, nejsu přece tydýt, že), po rozvaření ho proženu přes řídké síto a pak dodělám na ohni podle potřeby
***
PT moderátorky, opravdu nebyly původně v surovinách 2 l vody???
12. 9. 2020 10:21
Mirabelka je peckovina - rozumím správně, že před vařením a pasírováním nevypeckujeme? Že to nejde úplně dobře je jasné, hlavně u ne úplně zralých plodů....Ale přece jen - louhovat pecky varem....
12. 9. 2020 10:10
PedroSanchez: toto je web verejny, kazdy uzivatel tychto stranok sa k receptom moze vyjadrit. Ak si sem chcete recepty ukladat"jen pro sebe", tak nie ste na spravnom mieste.
Myslim, ze mamlajda je dost skusena v kuchyni, vie, ze do marmelady nie je potreba pridavat vodu, ze pomalym varom sa ovocie rozvari. Vy mozete mat iny postup.
Myslim, ze mamlajda je dost skusena v kuchyni, vie, ze do marmelady nie je potreba pridavat vodu, ze pomalym varom sa ovocie rozvari. Vy mozete mat iny postup.
12. 9. 2020 09:22
MamlajdaD: To si děláte legraci, ne? To že neznáte fyzikální jednotky a pletete si decilitry a litry je jedna věc, ale aby si s takovou jednoduchou marmeládou neporadil člověk, kterej vychodil alespoň základku je asi nemožný. Recept jsem si uložil jen pro sebe. Voda se tam přidává jen proto, aby se z počátku mirabelky nepřichytily, než začnou pouštět šťávu. Pokud jste ve škole dávala pozor, tak by vám mělo být jasné, že se v podstaně za celou dobu vaření téměř všechna odpaří (fyzika cca 5 ztřída ZŠ). Pokud jde o želítování a obsah pektinu v ovoci, asi taky víte, když už tak poučujete, že v různých fázích dozrávání ovoce je obsah pektinu v ovoci jiný, tedy v méně zralém ovoci je ho podstatně více a není potřeba Pektogel přidávat, čím více je ovoce zralé, tím je ho tam méně a marmelády želírují méně. Ještě k tomu Pektogelu, pokud umíte číst, je vždy na sáčku daného výrobce uvedeno na kolik kg ovoce je určen.
12. 9. 2020 09:09
cathleen: jeden sáček, opraveno. Děkuji.
6. 9. 2020 14:36
magdalenka: Možná jsem se přehlédla, možná to někdo opravil. Ale ať tak, či onak - pokud se mirabelky vypeckují a pokrájí (nebo umelou), žádná voda tam už není zapotřebí, jen se tím hodně prodlužuje doba vaření (a tím i náklady na spotřebu elekřiny). Bez přidání vody není potřeba ani přidávání pektinového přípravku, mirabelky želírují dostatečně. Ale to ty, jak tě znám, víš také!
6. 9. 2020 09:40
MamlajdaD: ja vidim 2 dl vody. Mozno uz po uprave.
5. 9. 2020 21:29
cathleen: Souhlasím s tebou, není uvedená ani značka (či výrobce) pektinového přípravku, ani množství. S tím by si žádná začínající kuchařka neporadila. A navíc vařit marmeládu a lít tam 2 litry vody? Tak jak jsem stará tak to jsem ještě neviděla. Přece když si doma vařím marmeládu, chci jí mít co nejlepší, chutnou a trvanlivou, aby se mi nekazila. To tento postup nezaručuje.
5. 9. 2020 14:11
Jako jedna ze surovin je uvedeno 1 pektinu. Co si pod tím představit, čeho jeden, jedna...?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 1 hodinou
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 4 hodinami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso s rajčatovo-paprikovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené bagetky
Přidáno 30. 5. 2024 13:47
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno 30. 5. 2024 11:15
Právě bylo uvařeno:
Segedínský guláš
kachlicka77 uvařil před 59 minutami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 1 hodinou
Hrachová polévka z uzených žeber
Brusinka12 uvařila před 1 hodinou
Citronová bábovka babeta
Elaineeeming uvařila před 1 hodinou
Jednoduchá bublanina
Darmina uvařila před 1 hodinou
Krupičková polévka
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Polévkové koření z libečku
Kveta58 uvařila před 3 hodinami
Zdravá špaldová buchta
Zanetk uvařil před 5 hodinami
Drobenkový koláč s ovocem a posypkou
Franibald uvařila před 5 hodinami
Bramborový guláš
tara23 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Marokánky, sladké placičky arabského původu: Pojďte si je s námi upéct
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Další recepty
Suroviny: mirabelka, cukr, pektogel, kyselina citronová, skořice celá, badyán, koření hřebíček, voda, rum
Marmeláda z mirabelek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4MM1
11 názorů