Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový bochníček

Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do snědení. A ta chuť! Chléb chutná namazaný, stejně jako přikusovaný třeba ke guláši.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min - bez dob kynutí

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava, - bez dob kynutí)

25. 4. 2024 08:41

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 456 kJ / 2 021 kcal
Bílkoviny65,15 g
Tuky11,59 g
Vláknina23,87 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy402,11 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento a další moje recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz

Tip k receptu: Soli dávám do těsta více, protože vařím brambory ve slupce v neosolené vodě. Pokud použijete brambory, které zbyly od oběda, ty už osolené jsou. Pak dejte do těsta soli jen 10 g.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

30. 4. 2024 09:30

magdalenka: ano :yes: menší vařený brambor by se vlastně mohl přidat nastrouhaný téměř do každého chlebového těsta ;-)

magdalenka magdalenka

26. 4. 2024 08:17

Krásny recept, zemiak aj kefír dodajú vláčnosť.

Merylas Merylas (moderátorka)

25. 4. 2024 21:40

Taky moc ráda přidávám do těsta vařené brambory. Moc pěkný bochník. :yes::-K

cathleen cathleen

25. 4. 2024 11:58

Marie Svarcova: děkuju :-*

Marie Svarcova Marie Svarcova

25. 4. 2024 11:35

:-)<3:yes::yes: výborný chléb a vydrží opravdu hodně dlouho vláčný :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: voda, sladěnka, droždí čerstvé, mouka chlebová pšeničná, kefír, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, brambory, kmín drcený, sůl

TopRecepty.cz

Bramborový bochníček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB6On