"Delikatesa" z několika druhů jater a hub
Recept ještě nebyl hodnocenJátra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky…
Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (…
Játra s cibulkou smažená na sádle necháme vychladnout a poté natřeme na čerstvé pečivo. Na dochucení můžeme použít i anglickou slaninu nebo předsmaženou cibulku, ale…
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou cibulí, zbavené jen vrchní slupky. Během vaření sbíráme pěnu.…
Kuře naporcujeme, osolíme, posypeme bazalkou a tymiánem.Slaninu nakrájíme na drobno a přisypeme ke kuřeti.Podlijeme vodou a upečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení…
Játra očistíme a necháme větší kousky. Smícháme mouku, strouhanku a koření. Měla jsem půl hrnku mouky, hrnek strouhanky, lžičku uzené papriky, půl lžičky pepře a česneku…
Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Játra opereme a nakrájíme na menší kousky, vložíme na cibuli a počkáme, až se játra zatáhnou a pustí šťávu. Přidáme na…
Na lžíci oleje a 30 g másla (olej je tam proto, aby se máslo nepálilo) zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pepř, bylinky a nakrájená odblaněná…
Játra opláchneme, očistíme od případných blanek a ve spoji rozřízneme. Cibuli a čerstvou papriku nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dáme ji…
Panenku naporcujeme, naklepeme, osolíme, kuřecí steaky nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme přes noc v ledničce uležet. Kuřecí játru nakrájíme na…
Cibuli nakrájíme na jemno. Na pánev nalijeme olej, dáme rozehřát a přidáme cibuli. Počkáme, až cibule zesklovatí a přidáme na nudličky nakrájené játra.Až se játra…
Játra si očistíme, překrájíme na větší kusy, propláchneme a necháme okapat. Cibuli a žampiony si pokrájíme na čtvrtiny (osminy), pórek na širší nudličky a česnek se…
Všechno koření dáme do hmoždíře, roztlučeme a prosijeme přes jemné sítko. Cibuli a česnek nakrájíme i na větší kousky, bude se to mixovat.Na lžíci sádla orestujeme…
Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špičku) dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná…
Zpěníme cibuli nebo pórek,dáme na kousky nakrájená játra,přidáme kečup a smetanu.Uvařené těstoviny smícháme s játry.
Kuřecí játra odblaníme a přeřízneme jen napůl, obalíme v grilovacím koření a pak ve strouhance, narovnáme do pekáčku , který je vymazán olivovým olejem a játra ještě…
Prvně jsem si kotletu nakrájela na kostky (klidně větší, stejně pak půjdou do mixéru), osolila ji, opepřila a na kousku másla kostky osmahla a pak dala stranou. Před…
Kuřecí játra jsou velmi vděčná potravina. Křehké a šťavnaté kousky v omáčce se sladkokyselou zeleninou jsou sázka na jistotu. Dochucená omáčka a vhodná příloha budou na…
Játra omyjeme, vykrájíme bílé částečky a posypeme grilovacím kořením.Pak každý kousek obalíme ve strouhance a naskládáme vedle sebe do vhodné nádoby. Pocákáme trochu…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Kuřecí játra důkladně očistíme, propláchneme ve studené vodě a necháme důkladně okapat. Mezitím oloupeme a na půlkolečka nakrájíme cibuli.Na pánvi rozpustíme sádlo, na…
Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept, při kterém využijete zásoby z ledničky. Stačí orestovat cibuli, kuřecí maso a játra, přidat párky, fazole, trochu kečupu a…
Jemnou chuť kuřecích jater doplní sladké, chuťově bohaté portské víno, česnek a tymián. Játra krátce restujeme a poté rozmixujeme spolu s máslem, smetanou a zbytkem…
Játra nakrájíme na kousky, cibulku opečeme do sklovita na plátku másla, zbylé máslo dáme stranou. Na cibulku vhodíme rozvonět rozmarýn a přidáme játra, opepříme, necháme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Podzim na talíři: Uvařte si krémovou polévku z pečeného celeru se žampiony a vínem
Vylepšete své dobroty a vařte jako profesionál. Otestovali jsme pro vás tekuté koření od Podravky
Domov je tam, kde voní čerstvě upečený chléb, říká Petra Burianová, první vítězka soutěže Peče celá země