Salámová rychlá pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenNezapomenutelná retro dobrota, která se těší velké oblibě dodnes, to je salámová pomazánka. Připravenou ji máte raz dva a surovin budete potřebovat jen pár. Není to…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 054 kJ / 730 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 80,00 g |
– nasycené | 10,00 g |
– nenasycené | 63,00 g |
–– mononenasycené | 18,00 g |
–– polynenasycené | 45,00 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 130 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,50 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nezapomenutelná retro dobrota, která se těší velké oblibě dodnes, to je salámová pomazánka. Připravenou ji máte raz dva a surovin budete potřebovat jen pár. Není to…
Salát který představuje dokonalé osvěžení v létě pokud ho připravíte z čerstvé zeleniny. Je jednoduchý na přípravu a ze zdravých ingrediencí. Čočka doplněná další…
Připravíme si játra, které trošku pokrájíme, v misce si smícháme mouku s grilovacím kořením a v tom vyválíme játra, hezky se obalí. Na pánev si nalijeme trochu oleje,…
Jednohubky patří bezesporu k nejoblíbenějším pochutinám podávaných na slavnostech a večírcích nebo jako chutný doplněk k pivečku. Vyzkoušejte tentokrát lahodnou…
Tato známá pomazánka je velice jedlá a vždy rychle zmizí. Někoho může odradit její velké množství, ale věřte, že nezůstane nic. Servírovat jí můžete s chlebem, bagetou,…
Pikantní pomazánka, která je výborná na chlebíčkách i jednohubkách. Proč se jí říká Sloní mls (Sloní žrádlo), to úplně nevíme. Možná proto, že se jí vždycky sní na…
Cviklu umyjeme, vložíme do tlakového hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená. Stačí variť 15 minút od natlakovania hrnca. Po uvarení necháme samovoľne tlak z hrnca…
K přípravě jednoduché a zdravé celerové pomazánky nám postačí pár základních surovin, které má většinou každý doma. Hotovou pomazánku necháme uležet v chladu, aby se…
Nakrájíme rajčata a kabanos na poloviční plátky, zatím si dáme uvařit vajíčka na tvrdo. Dále nakrájíme porek. Po uvaření vajíček a oloupání je nakrájíme na plátky. A…
Jednoduchá a rychlá celerová pomazánka je plná vitamínů a nabije vás energií, což je zásluha bulvového celeru. Pomazánku zvládnou i začátečníci.
Mouku dáme do mísy, uděláme důlek a zaděláme kvásek tak, že dáme špetku soli, cukru, dále kvasnice a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vykynout. Pak přidáme…
Uvaříme těstoviny dle návodu. Tuňáka vyndáme z obalu, scedíme od oleje a oddělíme vidličkou. Uvařené těstoviny smícháme s hráškem, kukuřicí a tuňákem. Přidáme sůl, pepř,…
Velmi chutný svačinový salát vytvoříte jednoduchým nastrouháním a smícháním několika druhů kořenové zeleniny. Ochucení si pak každý upraví sám. Společně s pečivem máte…
Sýrové pomazánky jsou výborným a zdravým jídlem. Jejich příprava je rychlá a snadná. Dopřát si je můžeme k snídani, svačině či večeři běžného dne. Při oslavách je…
Mrkve i celer nastrouháme, (místo struhání je můžeme rozmixovat v mixéru s nástavcem, který má dva menší nože dole) přidáme majolku cukr a sůl. Vše dobře promícháme a…
Bramborový salát a kuřecí řízek jsou klasickou kombinací pokrmů, která se často objevuje na našich stolech. Bramborový salát přináší svou osvěžující a sytou chuť díky…
Brynzu utřeme se změklým máslem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Nakrájenou cibuli, mletou papriku a majolku vmícháme do krému z brynzy. Pomazánku dle chuti…
Do uvařených těstovin (nejlépe z tvrdé pšenice) přidáme nakrájené tyčinky a papriky, nasekaný pórek, promícháme s majolkou (část můžeme nahradit jogurtem), ochutíme a…
Utřeme máslo,sýr,nakrájená vejce,hořčici,sůl,pepř,majolku a česnek dle chuti a vymícháme pomazánku. Plátky toustového chleba rozkrojíme přes roh a 4 takovéto…
Bleskurychle připravena bude pomazánka z tvarohu s pórkem a kapií. Nejlépe si ji vychutnáte s čerstvým tmavým pečivem. Ať již na chlebu, či bagetě, je to lehká, zdravá…
Do větší misky vybalit jeden měkký tvaroh (tučnost podle chuti).Pokrájet 2-3 stonky lístků čerstvé bazalky.Rajčata nakrájet na malé kousky.Přidat lžíci majolky.Pečlivě…
Tuňáka nakrájíme na kousky, přidáme 3 lžičky majolky, kelímek smetany, šťávu z citronu, osolíme, opepříme, na zjemnění přidáme ramu nebo máslo a zamícháme.Kdo chce, může…
Na rozpečenou pánev položíme na plátky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, zprudka osmahneme z obou stran na pánvi, kde je již…
Fazole slijeme a propláchneme, necháme okapat. Párky nakrájíme na kolečka, sýr na kostičky, cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Fazole, párky, sýr a…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Zpěvák Freddie Mercury miloval indickou kuchyni a nejvíc si oblíbil tento britský slaný koláč s masem
Redakce v akci: Pekli jsme jahodové indiánky pod vedením Josefa Maršálka. Máme recept a víme, jak správně připravit krém
Trochu „opilá“ limonáda: Chlebový kvas zažene žízeň, osvěží a hlavu vám nezamotá. Takhle jej připravíte doma