Vodňanské hovězí žížalky
Recept ještě nebyl hodnocenSnadné a rychlé masové nudličky jsou skvělým obědem či večeří v uspěchaném dni. Tento recept přináší restované hovězí nudličky s dušenými houbami a kousky nakládaných…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Snadné a rychlé masové nudličky jsou skvělým obědem či večeří v uspěchaném dni. Tento recept přináší restované hovězí nudličky s dušenými houbami a kousky nakládaných…
Nakrájený rohlík namočime do mléka a necháme chvíli stát.Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme lžičku sardelové pasty, vejce, jemně pokrájenou cibuli a vymačkaný rohlík…
Veku rozkrojíme příčně napůl, (jako bychom ji krájeli na chlebíčky).Vnitřek vydlabeme a spojíme ho s máslem, hořčicí, utřenými sardinkami i s olejem a s nakrájenými…
Jako první si připravíme míchaná vajíčka s okurkami. Na troše tuku si osmahneme na menší kostky nakrájené okurky, chvíli restujeme, vyklepneme vejce, osolíme, umícháme…
Nebuď smutná, je to hračka. V pátek cestou z práce navštiv svého řezníka, mrkni na něj, to zabírá a kup kilečko kotletky bez kosti, určitě Ti vybere pěkný kousek a pokud…
Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme staročeským kořením a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.Výjmeme a do výpeku dáme osmahnout drobně nakrájenou…
Plněná vejce jsou klasická součást obložených mís, ale mohou stejně dobře suplovat i hodnotnou večeři. Navíc vypadají na talíři moc hezky, zvlášť když pro plnění…
Cibuli nakrájíme na velejemno, okurky nakrájíme na kostky a společně s kapary prolisujeme do majonézy lisem na česnek.Přidáme hořčici a malé množství sardelové pasty …
Z másla, sýrů a sardelové pasty ušleháme pomazánku. Potřeme kolečka rohlíků a položíme kolečka vařených vajec. Malou lžičkou dáme drcecou tresku, kousek kopru,…
Krásné pohoštění například na oslavu připravíme jednoduše z vajec uvařených natvrdo. Rozpůlíme je a ze žloutku, másla a sardelové pasty vyšleháme pěnu, kterou je…
Sumce posolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu uležet v lednici. Vejce rozmícháme se lžičkou sardelové pasty a moukou a přidáme do těstíčka corn flakesy…
Z konzervy makrel slijeme olej.Makrely přidáme k pomazánkovému máslu, přidáme sardelovou pastu a vše důkladně rozmixujeme.Poté vmícháme drobně nakrájenou cibuli a mažeme…
Žloutky vyšleháme se změklým máslem a ostatními ingrediencemi do hladké pěny. Rohlíky nebo veku či bagetky nakrájíme na kolečka a pomocí zdobicího sáčku na ně nanášíme…
Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou. Porce kapra mírně osolíme, opepříme a položíme do pekáče. Na kapra neneseme máslo, utřené se sardelovou pastou a posypeme…
Nejdřív uvaříme 1 vejce natvrdo a 1 vejce usmažíme. Do misky si nastrouháme jablko (strouháme nahrubo), taktéž vejce natvrdo, přidáme zchladlou rýži, dáme sardelovou…
Tvaroh smícháme s jogurtem, kořením a sardelovou pastou. Potom jemně vmíchme nakrájená vařená vejce a cibulku. Jako přílohu použijte to, co máte rádi... :-)
Rozehřejeme olivový olej a na mírné teplotě restujeme cibuli a 4 stroužky nasekaného česneku dozlatova (asi 10 minut). Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, posolíme a…
Pečené kuře uvítá celá rodina, každý člen má zpravidla svoji oblíbenou část masa. V tomto receptu upečeme kuře potřené směsí másla a sardelové pasty na cibulce a…
Plátky masa potřeme hořčicí a sardelovou pastou, osolíme, opepříme a zabalíme do každého okurku. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej, necháme zesklovatět drobně…
Do bůčku vyřízneme kapsu,kterou potřeme sardelovou pastou,položíme šunku,párek a sýr.Kapsu zavřeme a zajistíme párátky nebo špejlí.Pomalý hrnec vystříkáme olejem,dáme…
Filety z kapra nasolíme, jemně opepříme a necháme odležet. Na porce ryby přiložíme stejně velké plátky slaniny a připevníme je párátky.V pánvi rozehřejeme máslo s olejem…
Změklé máslo vyšleháme, přidáme rybičky a makrelu. Tomatový nálev necháme na konec na případné zředění. Přimícháme pastu, hořčici a pepř.Šleháme do pěny. Nakonec…
Proti klasickým plněným žampiónům mají tyto kousky pečené v kabátku z lístkového těsta neoddiskutovatelnou výhodu: Svůj pohledný tvar si udrží i při tepelné úpravě. Sice…
Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a necháme odležet. Pak kousky ryby obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle opečeme dozlatova. Opečené kousky si…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Bílá zelňačka s koprem: Ve vydatné polévce nechybí brambory, výraznou chuť jí dá kopr, ale musí se přidat ve správnou chvíli
Jak doma v troubě upéct jedlé kaštany? Před pečením je dobré namočit je do vody a lepšímu loupání pak pomůže jeden fígl
Svatý Martin očima farářky Martiny Kopecké a autorky knih Martiny Boledovičové: Původ známé tradice