Masové nudličky v mražené zeleninové směsi
Recept ještě nebyl hodnocenMaso očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Prudce opečeme v rozpálené pánvi na oleji, přidáme nasekaný česnek. Necháme rozvonět a vsypeme nerozmraženou směs…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Prudce opečeme v rozpálené pánvi na oleji, přidáme nasekaný česnek. Necháme rozvonět a vsypeme nerozmraženou směs…
Meruňky nakrájíme na menší kousky, přidáme krupicový cukr, citronovou šťávu, 60 g (ml) vody a krátce povaříme, až jsou meruňky měkké. Odstavíme a ponorným mixérem…
Kefír smícháme s cukrem a maizenou a svaříme dohusta, zamícháme do něj ostružiny a plníme muffinové formičky. Pár formiček můžeme plnit nejprve dortovým želé - na dno…
Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? Vyzkoušejte třeba řízky z marinovaných plátků bůčku. Po odležení je stačí obalit a místo smažení upéct všechny najednou na plechu v…
V míse promícháme mléko s droždím a necháme 10 minut odležet. Toto se dělá proto, abychom aktivovali droždí, které v mléku začne bublat. Pokud ne, bylo špatné a je nutné…
Čerstvé maliny opláchneme, vložíme do malého rendlíku, přidáme 60 g (ml) vody, a velmi krátce povaříme.Propasírujeme přes husté síto - cedník, přidáme cukr smíchaný s…
Zhruba 350 ml mléka s cukrem dáme hřát, mezitím ve zbytku mléka rozšleháme žloutky se škrobem. Za stálého míchání nebo prošlehávaní metličkou vlijeme do horkého mléka a…
Maliny opláchneme, dáme do menšího rendlíku, přidáme 130 g vody a velmi krátce povaříme, asi 3 minuty.Maliny přes husté síto - cedník propasírujeme, přidáme vanilkový i…
Rozehřejeme pec na 180 st. Použila jsem dortovou formu 16 cm průměr, dno vyložila pečícím papírem a celou vystříkala olejem ve spreji, olejem i muffinový plech (viz…
Kuřecí křídla rozdělíme v kloubu, očistíme a osušíme papírovou utěrkou. V uzavíratelné misce je promícháme ve směsi soli, pepře a zázvoru, uzavřeme a dáme 30 minut…
Palacinky pripravíme klasickým spôsobom.Slivky očistíme, umyjeme, na pomaly dusíme s troškou vody, cukrom, škoricou a extraktom. Keď je ovocie mäkké, zmes zahustíme…
Maso očistíme a nakrájené na větší kostky dáme do uzavíratelné misky. Přidáme argentinské koření, olej, důkladně promícháme a uzavřené uchováme 30-60 minut v chladu.Do…
Na těsto smícháme všechny sypké suroviny v míse nebo robotu, přidáme máslo nakrájené na plátky, jogurt, vejce a vytvoříme hebké těsto. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly a…
Zapneme troubu na 170 °C a na plech běžné velikosti jakou máme (30x37 cm nebo 34x35 cm) dáme pečicí podložku nebo papír. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.Na těsto…
Z brokolice se dá vykouzlit spousta výborných. Smažené brokolicové placičky se šunkou ocení i ti, kteří tuto zeleninu v oblibě nemají a ze stolu zmizí nevídaně rychle.…
Součástí vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso, které obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z tilápie je šťavnaté až lehce nasládlé a skvěle ho doplní…
S příchodem jara můžeme na některých místech nalézt výrazně vonící medvědí česnek. Velmi snadno z něj připravíme pesto, které skvěle ochutí například jogurtovou marinádu…
Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé…
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Cheesecake se k nám přistěhoval z anglicky mluvících zemí a dobře se zabydlel. Jeho zdravější varianta nadchne příznivce zdravých sladkostí. Kdo ještě nezkusil sladit…
Co mají děti (a nejen děti) v létě nejraději? Poháry. A nemusí být jen zmrzlinové. Pudink prošlehaný s tvarohem, piškot s vrstvou ovocného želé z čerstvého ovoce, vše…
Nanuky k parnému létu neodmyslitelně patří. Připravte s námi chladné osvěžení, na kterém si pochutnají děti i dospělí! Svěží chuť višní jemně doplňuje zakysaná smetana,…
Koláč z křehkého těsta naplníme výbornou ostružinovou náplní. Díky osvěžující a sladkokyselé chuti ostružin zachutná jistě i těm, kdo nevyhledávají sladké. Koláč…
Maso z candáta je velmi jemné a postrádá typický rybí zápach, takže jej ocení i ti, kteří rybám běžně neholdují. Rybě nejvíce sluší snadná úprava na másle a v kombinaci…