Mleté maso se dá kombinovat s různými přílohami a vždy bude chutnat skvostně
Mleté maso je jednou z nejoblíbenějších ingrediencí v kuchyni a umožňuje přípravu mnoha chutných pokrmů. Je všestranné a lze jej přizpůsobit různým chutím a kulinářským stylům. Mleté maso chutná skvěle s těstovinami, rýží i bramborem.
Které druhy masa lze umlít?
Co se týče konkrétních druhů mas, umlít můžete prakticky jakékoliv. Nejoblíbenější je však hovězí, vepřové, kuřecí a krůtí. Výhodou je, že můžete masa mezi sebou kombinovat, například mix hovězího a vepřového je velmi oblíbený, neboť kombinuje chuť masa a tuku. Hovězí mleté (sekané) maso lze pak jíst bez obav i syrové.
Nejoblíbenější recepty z mletého masa
Mleté maso lze použít do spousty různých pokrmů. Dá se kombinovat s různou zeleninou, například s rajčaty či cuketou. Mezi nejoblíbenější patří:
- tatarák,
- boloňské špagety,
- lasagne,
- chilli corn carne,
- hamburgery,
- karbanátky, holandské řízky, mleté kuličky, čevabčiči,
- kebab apod.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Jak upéct voňavý a nadýchaný medový dort? Je to snadné!
Lečo po francouzsku: Při přípravě dokonalého ratatouille z rajčat, cuket, paprik a lilku hrají klíčovou roli správné suroviny
Pečeme s Ivou: Fantastické rohlíky filipky z celozrnné mouky. Jak na ně, aby byly zvenčí křupavé a uvnitř nadýchané?