Čím zahustit mleté maso do karbanátků nebo sekané místo strouhanky: Použijeme ovesné vločky
Připravujete karbanátky nebo sekanou a došla vám strouhanka? Nevadí - pokud máte doma ovesné vločky, můžete je použít do mleté směsi. Výsledek vás překvapí - maso bude jemné a šťavnaté a rozhodně chutnější.
Mleté maso na karbanátky, sekanou, čevapčiči nebo čufty musíme smíchat se strouhankou, aby se dosáhlo potřebné hustoty masové směsi. Někdy se stane, že zapomeneme strouhanku koupit nebo chceme vytvořit zdravější variantu pokrmu - v tom případě použijeme jemné ovesné vločky.
Mohlo by vás zajímat
Čím nahradíme strouhanku v mase
Je to jednoduché. Strouhanku nahradíme ovesnými vločkami, strouhaným bramborem nebo zeleninou.
- Nejčastěji se používají mleté ovesné vločky. Do masa je přidáme buď předem namočené nebo suché a necháme směs odležet, aby se tekutiny do vloček vsákly.
- S masovou směsí dále pracujeme jako kdybychom použili strouhanku. Karbanátky, sekaná i ostatní výrobky z mletého masa jsou křehké, šťavnaté a mají vynikající chuť.
Zajímá vás, jak se taková sekaná připravuje? V našem video-receptu vám ukážeme přesný postup:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 8 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 11 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 13 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 15 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Čím zahustit mleté maso do karbanátků nebo sekané místo strouhanky: Použijeme ovesné vločky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře