Jak dlouho vařit zásmažku? Po provaření budou omáčky i polévky lahodně krémové
Zásmažka nám slouží k zahušťování pokrmů a v české kuchyni bychom se bez ní neobešli. Připravíme ji jednoduše ze dvou ingrediencí, z tuku a mouky. Toto spojení nám zajistí dokonale krémový, zahuštěný pokrm.
Na přípravu zásmažky budeme potřebovat jen dvě suroviny - tuk a mouku. Z tuků většinou zvolíme máslo pro své lehce oříškové aroma, ale lze ji připravit z rostlinného oleje či sádla. Co se týče mouky, sáhneme nejčastěji po hladké.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho provařit zásmažku
Připravenou zásmažku vždy přidáváme postupně do hotového dochuceného pokrmu, a to za stálého míchání metličkou, abychom ji důkladně rozmíchali.
Nyní je nutné mít určitou dávku trpělivosti a nechat zásmažku provařovat alespoň 15-20 minut, aby se s tekutinou dobře propojila. Pokud ji provaříme až 30 minut, omáčka získá dokonalou krémovou konzistenci a vyvaří se všechna pachuť mouky.
Zásmažkou (nebo jinak řečeno jíškou) nezahušťujeme pouze tradiční omáčky, ale i polévky. Pojďte si připravit tuto báječnou kedlubnovou polévku podle videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 4 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 7 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 9 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 11 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře