Jak připravit bylinkový olej. Aromatické bylinky mu dají skvělou chuť a vůni. Použijeme ho k dochucování pokrmů
Bylinkové oleje jsou výborné k dochucování jídel. Připravujeme je z oblíbených bylinek a koření, které je příjemně provoní. Vyzkoušet můžeme více variant ochucení a jakmile olej spotřebujeme, připravíme opět čerstvý.
- rozmarýn a pepř
- česnek, chilli papričky a bazalka
- tymián, citronová kůra a jalovec
- česnek
- chilli papričky
- zázvor a česnek
- bazalka
- libeček
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Potom každou láhev doplníme olejem (olivovým, slunečnicovým nebo jiným) a uzavřeme. Před použitím bylinkový olej necháme alespoň týden uležet. Jakmile ho začneme odebírat, dáváme pozor, aby všechny bylinky zůstávaly zakryté olejem, případně olej můžeme přecedit do jiné láhve.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 minutami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Na co se používá libeček. Co jím můžeme ochutit a ke kterým jídlům se nejvíce hodí. Oblíbené recepty na využití libečku
Jak připravit bylinkový ocet. Postup je snadný, aromatické octy se hodí k dochucování jídel a salátů
Komentáře