Jak připravit domácí arašídové máslo. Chutná báječně s pečivem i v ovesné kaši
Arašídové máslo je velmi oblíbenou pomazánkou, která je bohatá na nenasycené mastné kyseliny a také bílkoviny. Má lahodnou chuť, krémovou konzistenci a široké využití v kuchyni. Hodí se například na snídani, do dezertů i omáček.
Výroba pomazánky je velmi jednoduchá a můžeme ji připravit i doma. Stačí nám k tomu pouze arašídy a výkonný mixér. Využít ji můžeme do koláčů, křehkých sušenek a jiných dezertů. Dodá jim lahodnou chuť a obohatí je o vitamíny, minerály a zdravé tuky.
Mohlo by vás zajímat
Jak si vyrobit arašídové máslo
Na toto máslo budeme potřebovat 500 g neochucených arašídů,1 lžíci slunečnicového oleje, 1 lžíci medu a půl lžíce soli.
-
Nejprve si rozehřejeme troubu na 180 °C. Vysypeme arašídy na plech a vložíme do trouby.
-
Arašídy v troubě ponecháme cca 10–15 minut, přičemž je pravidelně mícháme.
-
Po vytažení necháme arašídy vychladnout a následně je sesypeme do mixéru společně s ostatními ingrediencemi.
-
Mixujeme do té doby, než vznikne máslo. To může trvat klidně i 15–20 minut, proto neztrácejme trpělivost.
-
Rozmixované máslo uskladníme do skleničky a uzavřeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Skořicové šneky s arašídovým máslem: Jemně nadýchané pečivo z kynutého těsta voní skořicí a snadno se připravuje
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Kvíz na téma arašídové cukroví: Vyzkoušejte, jestli arašídy či buráky dobře znáte
Komentáře